Colectiv. Procurorii anunță astăzi ce pedepse cer pentru cei care trebuiau să verifice clubul dacă este sigur

0

Tribunalul Bucureşti continuă dezbaterile finale în dosarul Colectiv, luni fiind programată ultima parte a procesului, referitoare la acuzaţiile aduse celor doi pompieri, Antonina Radu şi George Petrică Matei, care au permis funcţionarea clubului, deşi ştiau că localul nu deţine aviz de securitate la incendiu.

Astăzi are loc ultimul termen pe fond din dosarul Colectiv. În Sala de Festivităţi a Tribunalului Bucureşti, cei doi pompieri care au verificat clubul Colectiv înainte de producerea tragediei vor rosti ultimul cuvânt în faţa instanţei, iar procurorul de şedinţă va spune ce pedepse cere DNA pentru cei doi foşti angajaţi ai ISU București-Ilfov. 

Colectiv, dezvăluire bombă din dosar! Cine sunt adevărații vinovați, de fapt: „Au făcut totul cu bună știință”

Acuzaţi de abuz în serviciu și uzurpare a funcției

La 9 zile după tragedia din Club Clolectiv, căpitan Radu Antonina, ofiţer activ în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dealul Spirii Bucureşti-Ilfov (ISUBIF) şi căpitan(r) Matei George Petrică, fost ofiţer activ în cadrul ISUBIF, au fost reţinuţi de procurorii DNA. La 2 decembrie 2015, cei doi au fost trimiși în judecată pentru săvârșirea infracţiunilor de abuz în serviciu și uzurpare a funcției. Conform rechizitoriului, Radu Antonina şi Matei George Petrică, „în perioada septembrie 2014 – octombrie 2015, cu bună ştiinţă, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, respectiv în control la S.C. COLECTIV CLUB S.R.L. București, au întocmit în numele acestei societăți comerciale și pentru aceasta, mai multe documente referitoare la protecția împotriva incendiilor, respectiv plan de evacuare a persoanelor/bunurilor în caz de incendiu, dispoziție privind organizarea apărării împotriva incendiilor, dispoziţii de apărare împotriva incendiilor, fișe individuale de instructaj în domeniul situaţiilor de urgenţă, au instruit angajații societății în cauză pe linia securității la incendiu.” Cei doi lucrau şi pentru firma unui fost pompier După ce intrau în club ca pompieri, Radu şi Matei deveneau civili şi întocmeau contracte pentru S.C. GSS Management Protection S.R.L., o societate privată a unui fost angajat al ISUBIF care se ocupa de întocmirea dosarelor P.S.I.. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here