ZI NEAGRĂ la CFR Marfă. Directorul general a demisionat. Un ministru PNL a semnat ajutorul ilegal acordat CFR-ului Marfă

0

CFR Marfă a anunțat în această seară că directorul general al companiei și-a înaintat demisia. Anunțul a fost făcut în aceeași zi în care șeful Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, a anunțat că ajutorul de stat de care a beneficiat compania în 2013 a fost declarat ilegal și că va trebui recuperat în termen de șase luni.

Conform unui comunicat remis de companie, Marinică Voicu a demisionat din poziția detinută din data de 6 septembrie 2017, invocând motive personale.

„În perioada imediat următoare Consiliul de Administrație al CFR Marfă va desemna un nou director interimar al societății care va prelua atribuțiile funcției de director general. Menționăm că activitatea curentă a societății nu va fi afectată de aceasta decizie”, se arată în comunicatul remis de companie.

Ajutorul de stat de 400 mil. euro a fost ilegal

Comisia Europeană a decis că ajutorul de stat acordat companiei CFR Marfă în 2013 a fost ilegal, iar statul român va trebui să recupereze circa 400 de milioane de euro, a anunțat, luni, Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

„În cazul CFR Marfă, investigaţia Comisiei Europene este la final. Ştim că decizia este scrisă şi va fi comunicată până la finele anului. Compania a primit un ajutor în vederea privatizării, în 2013, când s-au şters datoriile. Ea nu şi-a revenit nici acum, nici privatizată nu a fost, a continuat să facă pierderi, evident că situaţia nu este sustenabilă”, a spus Chiriţoiu, citat de Agerpres.

El a precizat că statul va avea la dispoziţie şase luni pentru a-şi recupera banii.

Ajutorul de stat se referă la ștergerea datoriilor înregistrate de companie către ANAF și a fost acordat în anul 2013, când a fost derulat procesul de privatizare al companiei. La acea dată Ministerul Transporturilor era condus de liberalul Relu Fenechiu.

Citiți mai multe aici: Se cântă prohodul CFR Marfă.

Dedicaţie. Pentru cine a netezit Fenechiu calea către CFR Marfă

Ministerul Transporturilor, condus de Relu Fenechiu, a relaxat criteriile de calificare în procesul de privatizare a CFR Marfă, acceptând o cifră de afaceri mai mică decât în faza iniţială, pentru a permite companiei Transferoviar Grup, deţinută de Călin Mitică, să meargă mai departe în cursă. Calin Mitica este unul dintre amicii cei mai apropiati ai lui Rares Bogdan, numarul 2 in Partidul National actual.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here