The Guardian: Sute de persoane au fost lăsate să moară de foame

0

Agenția ONU pentru Refugiați este acuzată că nu a acordat ajutoare alimentare unor persoane cazate într-un centru de refugiați deținut de ONU la Tripoli,  în capitala Libiei, potrivit site-ului cotidianului The Guardian, citat de Mediafax.

Un grup de aproximativ 400 de persoane, care au ajuns în centrul de refugiați din Tripoli în luna octombrie din centrul de detenție Abu Salim din sudul Libiei, au fost aparent lăsate fără hrană timp de mai multe săptămâni.

Printre aceștia sunt și 100 de minori, potrivit unui raport publicat recent de Organizația Internațională pentru Migrație. Aceștia sunt ”în prezent înfometați”, primind hrană doar din partea celorlalți refugiați care reușesc să se strecoare din centru pentru a face rost de apă și mâncare, se arată în raportul OIM. Oamenii  au primit ultima oară asistență alimentară cu ”câteva săptămâni în urmă”.

Documentele interne la care a avut acces cotidianul The Guardian arată că UNHCR intenționează să retragă ajutoarele alimentare acordate altor 600 de imigranți și azilanți din același centru – printre care supraviețuitori ai bombardamentelor, torturilor, muncii forțate și a altor abuzuri la adresa drepturilor omului.

Majoritatea acestor persoane au încercat deja să traverseze Marea Mediterană pentru a ajunge în Europa, dar au fost întoarse din drum de Paza de Coastă din Libia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here