Directorul Transelectrica cu diplomă falsă- omul lui Bădălău și a lui Dăncilă. Acesta a încasat sume uriașe de la stat

0

Președintele Transelectrica și-a falsificat CV-ul, spunând că a absolvit Facultatea de Electrotehnică din cadrul Universității Politehnica București. Universitatea Politehnica din București a răspuns, pentru Edupedu.ro, următoarele: “Persoana menționată de dumneavoastră în solicitarea transmisă a fost student al UPB, dar nu a finalizat studiile”. Contactat și întrebat de Edupedu.ro dacă a absolvit Politehnica din București, așa cum scrie în CV-ul public, Marius Dănuț Carașol a răspuns: “Nu pot să vorbesc, mulțumesc mult”.

Şeful Transelectrica a fost revocat din toate funcţiile în care a fost numit acum 9 luni, după ce miercuri, Universitatea Politehnică a confirmat că nu i-a emis nicio diplomă de inginer, pentru că nu şi-a finalizat studiile.

Marius Dănuț Carașol avea la dosarul de angajare o diplomă despre care susţinea că este reală. La solicitarea Pro Tv, Ministerul Educaţiei a precizeazat că documentul respectiv nu există şi nu a fost emis de nicio universitate din România. Cazul va fi investigat de procurori, care s-au autosesizat, potrivit unor surse judiciare.

Şeful Transelectrica, Marius Dănuţ Caraşol a fost dat afară în lipsă, pentru că nu a apărut la şedinţa la care superiorii îl convocaseră. Consiliul de Supraveghere al companiei strategice de energie a decis revocarea sa din toate funcţiile în care fusese numit, – director şi preşedinte.

Parchetul General s-a autosesizat în cazul fostului şef al Transelectrica, potrivit unor surse judiciare. Procurorii investighează posibile infracţiuni de fals şi uz de fals.

În plus, după ce Politehnica a anunţat că nu a eliberat un asemena act pentru că fostul director nu-şi terminase studiile, Ministerul Educaţiei a confirmat pentru Ştirile PROTV că NU a fost emisă niciodată o diplomă de inginer cu seria şi numărul de pe diploma prezentată de Marius Caraşol. Şi nu numai că nu a fost emisă la Politehnica, ci la nicio facultate din România.

Marius Caraşol are 45 de ani, e dintr-o comună din Teleorman, a făcut liceul de electricieni la Alexandria şi a fost numit în vârful Transelectrica în decembrie anul trecut, la scurt timp după ce Niculae Badalau a devenit ministru al Economiei, autoritatea tutelară a companiei strategice. Până atunci fusese 8 luni de zile directorul sucursalei Bucureşti. Veniturile în perioada cât a ocupat funcţii de conducere depăşesc 340 de mii de lei, potrivit documentelor publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here