Șeful DIICOT și-a dat demisia. Străzile au devenit nesigure și cazul de la Caracal încurajează oamenii certați cu legea

0

Surse din cadrul Ministerului Justiţiei au precizat pentru Europa FM că ieri, timp de o oră şi jumătate, Ana Birchall i-a reproşat lui Felix Bănilă că nu făcut nimic din ce i-a solicitat în ultimele două luni. Ministrul Justiţiei i-a cerut procurorului şef al DIICOT să vină cu propuneri de modificare a legislaţiei dacă apreciază că se impune aşa ceva, şi cu solicitări concrete privind resursele necesare pentru distrugerea clanurilor interlope şi a reţelelor de trafic de persoane.

Ana Birchall este revoltată şi de felul în care procurorii DIICOT au coordonat aducerea familiei Melencu la audieri, în condiţiile în care mama şi bunicul Luizei Melencu trăiesc de 6 luni o dramă, cea a dispariţiei fiicei, respectiv nepoatei, iar anchetatorii nu pot spune cu certitudine încă dacă Luiza este sau nu decedată.

Ministrul Justiției, Ana Birchall, lansează un atac public fără precedent la adresa procurorului șef al DIICOT, Felix Bănilă.

Birchall consideră că este inacceptabil modul în care procurorii au acționat la casa familiei Melencu, dar și faptul că de două luni DIICOT nu ia măsuri reale pentru combaterea traficului de persoane și al clanurilor interlope.

„Am avut ieri o discuție cu procurorul șef al DIICOT, după cum deja s-a aflat și în presă. Confirm că mi-am exprimat nemulțumirea față de câteva aspecte, în primul rând față de faptul că de aproape 2 luni cer măsuri ferme pentru combaterea traficului de persoane, a clanurilor interlope. Nu vă ascund că mi-am exprimat profunda nemulțumire, asta i-am spus și vineri, pentru că am avut și atunci o conversație telefonică, iar acum i-am repetat că nu consider deloc acceptabil modul în care s-a acționat la casa familiei Melencu. Să știți că este important să respectăm legea, dar în același timp trebuie să avem respect și față de suferință, să nu uităm să fim oameni.”, a declarat Ana Birchall.

Preşedintele Klaus Iohannis a cerut luni seară demisia lui Felix Bănilă, însă acesta refuză să şi-o dea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here