RADET a murit oficial! Va fi iarna cea mai grea. O nouă instituție va răspunde de furnizarea apei calde și a căldurii

0

Edilul-șef al Capitalei a anunțat astăzi pe pagină să de socializare că de la 1 Decembrie RADET a murit oficial. Nicio vorba de cei care stau în frig sau nu au apă caldă. A promis noi investiții și că o nouă Companie de va ocupă de salvarea sistemului de Termoficare din Capitală.

Redam postarea lui Gabriela Firea de pe facebook:

Termoenergetica este, de la 1 decembrie, noul operator regional de termie în Capitală. Compania va continua și va dezvolta programul amplu de modernizare a sistemului bucureștean de termoficare, vechi de 50-60 de ani, demarat de fosta regie.

Am semnat contractul de delegare a gestiunii directe a serviciului de termoficare. Acesta intră in vigoare la data de 01.12.2019 și a fost încheiat între Primaria Municipiul Bucuresti – prin intermediul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Termoenergetică București-Ilfov – și Compania Municipală Termoenergetica București S.A., condusa de Alexandru Burghiu.

Compania Municipală Termoenergetica a preluat, în integralitate, activitatea RADET, angajații și obligațiile contractuale ale fostei regii, pentru a asigura continuitatea furnizării agentului termic în București. 

Compania va continua și va dezvolta investițiile începute de fosta regie pentru modernizarea sistemului de termoficare, necesare pentru reducerea avariilor în rețea. Am început un amplu program de modernizare și înlocuire a conductelor cu vechime de peste 50 de ani, care ar fi trebuit schimbate încă de acum 20-30 de ani. În acest an au fost contractate lucrări de intervenție în primă urgență la rețea pentru 52 de șantiere în Capitală și au fost finalizate primele lucrări. 

O parte dintre intervenții continuă și pe timp de iarnă, altele fiind programate pentru primăvara anului viitor, pentru a nu opri livrarea agentului termic decat in caz de avarie. 

Am încredere în profesionalismul si dedicarea tuturor angajaților Companiei, împreună am conceput planul pe baza căruia am reușit restartarea investițiilor și reducerea cu 81% a pierderilor financiare ale RADET, în ultimii trei ani. 

Fiind vorba despre un sistem de asemenea amploare, lucrările nu se pot realiza decât etapizat, pe parcursul mai multor ani în care constanța și consistența investițiilor sunt cuvintele cheie.

Contractul a fost aprobat, alături de documentația aferentă, la propunerea Primarului General, Gabriela Firea, în ședința Consiliului General al Municipiului București din 14 noiembrie.

La aceeași dată, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Termoenergetică București-Ilfov a primit mandat special, în numele și pe seama Consiliului General al Municipiului București, să delege gestiunea serviciului public de alimentare cu energie termică în arealul deservit de Asociație și să atribuie direct contractul de delegare către operatorul regional Compania Municipală Termoenergetica București S.A.

Documentația anexă a contractului de delegare a gestiunii semnat include:
• Studiul de oportunitate privind modalitatea de gestiune a serviciului public de alimentare cu energie termică – activitățile de producere, transport, distribuție și furnizare a energiei termice;
• Procesul-verbal de predare-preluare a bunurilor către Delegat;
• Regulamentul Serviciului Public de Alimentare cu energie termică în arealul deservit de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Termoenergetică București-Ilfov;
• Caietul de sarcini al Serviciului Public de alimentare cu energie termică – activitățile de producere transport, distribuție și furnizare a energiei termice în arealul deservit de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Termoenergetică București-Ilfov
• Contractele de furnizare a energiei termice / apă caldă – pentru utilizatorii de tip casnic și non-casnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here