Sector 6. Se caută nume pentru cel mai nou parc din Capitală

0

„Mă ajutați cu propuneri. Deschidem, în curând, porțile celui mai nou parc din București!”, așa începe mesajul primarului sectorului 6 al Capitalei, Gabriel Mutu, pe pagină să de facebook, prin care anunță finalizarea celui mai nou parc din București, zona verde și de agrement construită de la zero.

Proiectul din Bd. Timişoara nr.10 este unic în ţară, având în vedere faptul că, după Revoluție, nu s-a mai construit niciun parc de la zero, în zonele centrale ale oraşelor mari. Am reușit, prin reconversia unui teren industrial, să aducem o oază de relaxare în inima comunității Sectorului 6, iar acum căutăm cel mai potrivit nume pentru noul parc. Având în vedere că îl vom inaugura luna acesta, vă înaintez prima propunere de nume: “Parcul Ferdinand I”.

Ferdinand I a condus România în timpul Primului Război Mondial, la finalul căruia s-a înfăptuit statul național-unitar, prin unirea Basarabiei, Bucovinei și a Transilvaniei cu Vechiul Regat.  În octombrie 1922, Ferdinand a fost încoronat drept rege al României Mari.

Spațiul verde a fost amenajat de Primăria de sector, pe un teren industrial, unde funcționa o autobază a societăților de salubrizare, ceea ce reprezintă o noutate pentru București. Pentru amenajarea parcului, instituția a investit circa 12 milioane lei fără TVA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here