Primarul Gabriel Mutu, alături de seniorii Sectorului 6, la zi de sărbătoare

0

Astăzi, 1 octombrie 2019, seniorii din Sectorul 6 au marcat Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice atât cu un program artistic deosebit, organizat chiar de către ei, precum și prin intermediul unor ateliere de creație în care au meșteșugit tablouri de toamnă împreună cu mai mulți copii proveniți din medii defavorizate, beneficiari în cadrul Programului Integrat de Educație pentru Diversitate (PIED). 

De la eveniment nu a lipsit primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, care le-a cântat seniorilor “La mulți ani!” și le-a mulțumit pentru contribuția adusă comunității Sectorului 6.

“Sunteți minunați, ca de fiecare dată. Și foarte talentați. Pentru că astăzi este ziua dumneavoastră, mi-am permis să vă fac o surpriză dulce, un tort aniversar. Este un gest mic față de ceea ce dumneavoastră ați făcut pentru noi, dar mă bucur să vă fiu alături în această zi deosebită și să îmi exprim, din nou, recunoștința pentru toată contribuția dumneavoastră”, a spus primarul Gabriel Mutu.

Programul artistic a început cu piese interpretate de Corul Seniorilor, îndrumați de coordonatorul Allen Alexandru. Au urmat recitaluri de poezii și o mică scenetă cu care seniorii din trupa de teatru au obținut deja numeroase premii și aprecieri. 

La vârsta noastră trebuie să găsim motive doar să zâmbim. Iar toate activitățile artistice pe care avem șansa să le învățăm și să le trăim în cadrul Clubului de Seniori din Sectorul 6 sunt doar motive de veselie, pentru care suntem foarte recunoscători,” a mărturisit Eugen Ene, unul dintre seniorii trupei de teatru.

În toată această perioadă, într-una dintre camerele de creație ale Clubului de Seniori “Mihai Eminescu”, copii și seniori participau la activitatea “Învățăm de la bunici”. Echipele intergeneraționale au dat naștere la amintiri calde: tablouri handmade formate din conuri de brad pe care le-au pictat în culorile toamnei.

Activitățile de astăzi fac parte din campania Săptămâna Vârstnicului, organizată de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice. Activitățile vor continua și în zilele următoare, cu noi ateliere și surprize dedicate seniorilor din comunitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here