Guvernul nu are bani de un microbuz pentru elevii care fac 10 kilometri prin pădure până la școală. PSD si PNL nu au politici la firul ierbii

0
sursa: Digi24

Într-o țară în care toți copiii ar trebui să aibă acces egal la educație, șapte elevi dintr-un cătun din Buzău înfruntă frigul, ploaia, viscolul, chiar și animalele sălbatice pentru a ajunge la școală. În fiecare zi merg pe jos 10 kilometri. De ani de zile de când părinții elevilor cer să fie ajutați cu un microbuz, pe la Ministerul Dezvoltării – care are putere de decizie – s-au perindat mulți miniștri, însă niciunul nu a avut timp pentru copiii din Cătun.

Ora 7 dimineaţa. O mână de copii, 7 la număr, pornesc din satul Cătun către școala din Valea Salciei. Drumul, asfaltat abia acum doi ani, trece prin pădure, relateaza reporterul Digi24.

Copiilor le ia cam o oră să ajungă în Valea Salciei, la școală, atunci când vremea e bună. Pe viscol sau vijelie, când drumul e rău, unii copii rămân acasă, alții ajung cu întârziere la cursuri.

Foarte puțini profesori acceptă să vină aici. Doamna de engleză este și de matematică

Și pentru profesori e greu să ajungă la școala din Valea Salciei, de aceea foarte puțini acceptă să predea aici. Așa se face că profesoara de engleză a dat un examen ca să poată preda și matematica, profesoara de română îi învață pe copii și biologie. Iar pe profesoara de fizică am găsit-o la clasele mici, predând engleza, dar tot ea ține și orele de educație tehnologică.

Teren de sport făcut cu fonduri europene. Pentru microbuz școlar – niciun răspuns

În pauză, băieții joacă fotbal, în curtea așezată în pantă, din spatele școlii. Abia așteaptă să fie gata terenul făcut cu fonduri europene. Pe primar l-am găsit în timp ce supraveghea lucrările. Susține că a accesat 100.000 de euro, fonduri europene, bani cu care a ridicat acest teren și a amenajat și spatiul de joacă. Pentru transport nu a găsit încă soluții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here