Electroputere VFU Pașcani arată că se poate: un vagon a fost restaurat la standarde europene. Cum se poate salva flota CFR-ului

0

Deși nimeni nu i-ar mai fi dat vreo șansă de a ajunge din nou șinele de cale ferată, acum, vagonul este pregătit să fie pus din nou în circulație pe rețeaua feroviară românească, în condiții sporite de siguranță și confort, scrie clubferoviar.ro.

Înainte de  ajunge la reparatorul de material rulant Electroputere VFU Pașcani, vagonul păre gata să ajungă la fier vechi. Acum, este dotat cu scaune ergonomice, instalație de aer condiționat, afișaj electronic și uși cu acționare automată. După procesul de modernizare, durata de viață a vagonului a fost prelungită cu minimum 20 de ani.

CFR Călători are un deficit mare de material rulant. La sfârșitul anului 2018, potrivit Raportului de activitate al societății, numărul vagoanelor nu depășea 800. Prezent la Zilele Feroviare 2019, directorul general al CFR Călători, Valentin Dorobanțu, declara că până la finele anului în curs își propune ca parcul activ de vagoane al societății să depășească 1.000 de bucăți, scrie clubferoviar.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here