Brăila, lăsată de izbeliște de primar. Edilul nu a mai plătit facturile firmei de salubrizare Brai Cata

0

Primarul Brăilei, Marian Dragomir, a anunţat că municipalitatea vrea să rezilieze contractul de salubritate cu SC ‘Braicata’, asta deși primăria nu a achitat serviciile de salubrizare și a fost iertat să firma de penalități. 

Contactați de Piață Presei, Societatea Brai-Câtă respinge categoric lipsa de comunicare și deciziile autorității locale brailene care au dus la situația prezența. 
Primăria Brăila înregistrează  un sold neachitat față de SC BRAI-CÂTĂ SRL de aproximativ 2.100.000, ultima confirmare de sold fiind la dată de 08.10.2019 pentru suma de 1.900.000 lei, rețînând sume în mod abuziv din toate facturile emise pentru colectare și transport deșeuri municipale de la populație din perioada 2015-2018

Primăria Brăila nu a achitat nici o factură reprezentând servicii de colectare și transport deșeuri municipale de la populație și curățenie cai publice prestate de către societatea noastră din perioada 16.08.2019 -15.10.2019.
Menționăm că problemele au apărut din iunie 2016, iar în trecut – Brai-Câtă a ,,iertat’’ primăria Brăila de penalități în valoare de 1 000 000 RON, penalități stabilite prin hotărâri judecătorești. 

Primăria Brăila a refuzat orice majorare a tarifelor pentru salubritate stradală până în luna iulie 2019, fiind aplicabile până la acea dată tarife aprobate în anul 2010, societatea noastră înregistrând pierderi 
foarte mari din această activitate datorită majorării salariului minim  pe economie din 2010 până în prezent și creștrea tuturor cheltuielilor de operare.
Pentru a acoperi pierderile suferite de ECO SĂ- SOCIETATEA PRIMĂRIEI, PRIMĂRIA BRĂILA A MAJORAT CAPITALUL SOCIAL UNILATERAL  AL SC ECO SĂ, totodată folosind  bani publici pentru retehnologizarea acestei societăți în timp ce societatea noastră a trebuit să suporte integral aceste pierderi și să își achiziționeze singură mijloace de colectare moderne, în loc să aprobe tarife reale pentru prestațiile efectuate. 
Menționăm faptul că Primăria Brăila a aplicat în termeni eronati și de neaplicat Oug 74. 

Societatea Brai Câtă își cere scuze pentru disconfortul  creat populației și precizează că depune toate eforturile pentru că serviciul de salubrizare să se desfășoare în conformitate și face apel la autoritățile locale să fie parteneri în cee ce privește salubrizarea orașului Brăila: să achite serviciile la timp către societate și astfel nu vor mai există situații că cele din prezent. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here