Șeful unei mari Companii de stat și-a falsificat o diplomă de facultate, ca să ocupe funcții înalte

0

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) s-a autosesizat în cazul fostului director de la Transelectrica, acuzat că şi-a falsificat diploma de inginer, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare, procurorii verificând dacă există fapte de natură penală.

Carașol este președintele directoratului Transelectrica din iunie 2019, iar din 2018 a fost directorul Sucursalei de Transport București a Transelectrica, potrivit informațiilor publicate pe de companie. În perioada 2006-2015 a lucrat la Enel, iar din 1993 până în 2006 a fost electrician la Electrica Muntenia Sud.

A absolvit Liceul Industrial nr. 4 din Alexandria.

Marius Dănuţ Caraşol a fost revocat de către Consiliul de Supraveghere al Transelectrica din funcţia de preşedinte al Directoratului companiei şi din funcţia de membru al Directoratului. 

Claudia Gina Anastase este noul preşedinte al Directoratului Transelectrica şi CEO al companiei, după revocarea lui Marius Dănuţ Caraşol din funcţii, a informat compania. 

Schimbările au fost făcute după ce Universitatea Politehnică Bucureşti a anunţat, într-un răspuns transmis MEDIAFAX, că Marius Dănuţ Caraşol nu a finalizat studiile Facultăţii de Electrotehnică din cadrul instituţiei în condiţiile în care Caraşol preciza în CV-ul oficial faptul că a urmat cursurile acestei instituţii de învăţământ superior în perioada 1999-2005, obţinând la finalizarea studiilor diploma de Inginer Diplomat.

Prin intermediul aceluiaşi răspuns, Universitatea Politehnică din Bucureşti a confirmat faptul că preşedintele Directoratului Transelectrica, Marius Dănuţ Caraşol, a fost student în cadrul UPB, dar nu a finalizat studiile. „La solicitarea mass-media, comunicăm faptul că diploma cu seria D, nr. 0286614, din 2005, nu a fost eliberată de Universitatea Politehnică din Bucureşti (UPB), Facultatea de Electronică. Persoana menţionată de dumneavoastră în solicitarea transmisă a fost student al UPB, dar nu a finalizat studiile”, se precizează în răspunsul UPB, pentru MEDIAFAX.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here