Capitala riscă să rămână fără apă caldă! PMB spune că nu. Gabriel Dumitrașcu: Firea, minciună pe față!

0

SIERRA QUADRANT, administratorul judiciar al ELCEN,  va convoca Comitetul Creditorilor ELCEN, urmând ca aceștia să decidă dacă ELCEN va sista livrarea agentului termic către RADET. Gabriela Firea spune că a avut discuții cu Dăncilă și Teodorovici, care au asigurat-o că Guvernul nu va fi de acord cu sistarea apei.

SIERRA QUADRANT spune că s-a ajuns în această situație ca urmare a refuzului Primăriei Municipiului București (PMB) de a plăti subvenția către RADET, creanțele curente neîncasate de ELCEN au ajuns la 217,5 milioane lei, din care 110,3 milioane cu scadența de 90 de zile depășit


“Oprirea apei calde în Capitală este o măsură extremă, pe care am încercat să o evităm în permanență. Am livrat agentul termic către RADET, deși ELCEN nu era plătită, sperând la nesfârșit că doamna primar Gabriela Firea va înțelege la un moment că responsabilitatea ei numărul unu o reprezintă calitatea vieții cetățenilor. Se pare că am fost niște naivi! Pentru ei, cetățeanul este o noțiune abstractă. Concrete sunt doar donațiile pentru biserici, reclamele plătite din bani publici la TV pentru niște companii de stat care toacă sute de milioane de lei lunar, excursiile pentru pensionari și alte astfel de acțiuni.

După ce au distrus și falimentat RADET, ELCEN a devenit noua lor țintă. Este imposibil pentru o companie aflată deja în insolvență să presteze servicii pe gratis, acumulând datorii la rândul ei către furnizori și privând creditorii de șansa recuperării creanțelor. De aceea, probabilitatea ca ELCEN să oprească livrarea apei calde în maximum o lună este destul de mare.”, a declarat Ovidiu Neacșu, partener fondator SIERRA QUADRANT.

În urma declarațiilor publice ale reprezentanților administratorului judiciar al ELCEN cu privire la posibilitatea de a fi sistată furnizarea agentului termic în București, Primăria Capitalei face următoarele Precizări:

Primăria Capitalei asigură bucureștenii că procesul de furnizare a apei calde se desfășoară normal, fără a fi pus în pericol de actuala situație juridică sau financiară a RADET si ELCEN.

Liberalul Gabriel Dumitrașcu, specialist în energie, a explicat că Municipalitatea și-ar fi bătut joc de investiții în această vară.

„Vă amintiți declarațiile din primăvară ale Gabrielei Firea și ale finului de la RADET: “am început modernizarea rețelei de termoficare și vom folosi doar conductă modernă preizolată”. La intersecția Pipera, Școala Herăstrău, Nicolae Caramfil s-au folosit sute de metri de conductă de oțel neizolată, pe care, cum se vede în poze, a atins-o și rugina.
Firea, doar atât: după ce că se lucrează lent, se mai lucrează și prost, a scris liberalul pe pagina sa de facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here