Exclusiv. Din martie l-au pus americanii pe lista neagră pe Dragnea și familia lui

0

Liviu Dragnea și cei doi copii ai săi au primit interdicție de a intra pe teritoriul Statelor Unite din cauza actelor de corupție semnificative în care a fost implicat fostul lider PSD, a anunțat purtătorul de cuvânt al secretarului de stat american, Mike Pompeo. 

Anunțul a fost făcut public de Departamentul de Stat al SUA, care a precizat că măsura punitivă împotriva fostului lider al PSD reprezintă angajamentul american în lupta împotriva corupției și sprijinirea statului de drept în România.

Purtătorul de cuvânt al secretarului de stat american a anunțat joi că, din cauza implicării în „fapte semnificative de corupție”, fostul președinte al Camerei Deputaților din România, Liviu Nicolae Dragnea, „nu este eligibil pentru intrarea pe teritoriul Statelor Unite”.

Desemnarea publică a fostului lider PSD ca persona non grata pe teritoriul american s-a făcut potrivit legilor americane pe baza „informațiilor credibile pe care secretarul de stat al Statelor Unite le are în privința oficialilor guvernelor străine că sunt implicați în fapte de corupție”.

Potrivit surselor noastre, Liviu Dragnea este pe lista neagră a persoanelor din martie 2019, neavând nicio explicație de ce s-a anunțat abia acum. Până și Dragnea știa, care a aflat că nu mai poate merge în America în luna martie și a trimis o delegație PSD la un eveniment fără el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here