Autostrada Soarelui a intrat în reparații. Au fost impuse restricții de viteză

0

Începând de astăzi, șoferii vor fi nevoiți să circule cu viteză redusă pe Autostrada Soarelui, pe porțiunea București – Fundulea, mai ales în zonele unde vor începe lucrările de reparații a carosabilului. Porțiunea de beton cuprinsă între kilometrul 12 și 36 va fi refăcută în următorii doi ani, au anunțat reprezentanții CNAIR.

Ieri, reprezentanţii DRDP Bucureşti au început montarea semnalizării rutiere în vederea demarării lucrărilor de reparaţii pe calea 1 a Autostrăzii Soarelui (A2), Bucureşti-Constanţa (km 21- km 27).

Obiectivul programat să dureze 24 de luni constă în frezarea dalelor de beton, consolidarea fisurilor active şi repararea rosturilor degradate, atât pe calea 1, cât şi pe calea 2.

Restricții de viteză de 60 km/h

„Facem apel către participanţii la trafic să circule cu atenţie şi să respecte semnalizarea rutieră existentă, precum şi restricţiile de viteză instituite în zona lucrărilor, şi anume de 60 km/h”, precizează CNAIR.

În această vară pe tronsonul București-Fundulea a fost impusă o restricție de viteză de 80 km/h. Lucrările trebuiau să înceapă în luna iunie, însă hotelierii de pe litoral au cerut amânarea lucrărilor în timpul sezonului estival.

Așa cum menționam lucrările urmează să fie realizate în următorii doi ani, mai puțin în lunile de vară. Reparațiilevor fi realizate de firmele Porr Construct SRL, porțiunea aflată între km 12 și 24, respectiv de Saga Business Construct, între km 24 si 36. Costurile lucrărilor vor depăși 20 de milioane de euro.

„Programarea lucrărilor a fost făcută pentru această perioadă în urma discuţiilor cu patronatele din turism, pentru a nu afecta traficul rutier în sezonul estival. Finanţarea este asigurată prin transfer de la bugetul de stat şi venituri proprii”, subliniază Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here