Pe drumul expres Craiova-Pitești se lucrează cu motoarele turate. Constructorul român ar putea termina lucrările înainte de termen – VIDEO

0

Asocierea de firme condusă de constructorul român UMB lucrează la foc continuu pe cei aproape 40 de kilometri ai tronsonului 2 din viitorul drum expres care leagă Craiova de Pitești. În prezent, lucrările au ajuns la un stadiu fizic de 60%, iar dacă ritmul va continua, vom putea circula chiar din această toamnă pe această porțiune, înainte cu câteva luni față de termenul prevăzut în contract.

Drumul Expres Craiova – Pitești va avea o lungime de 121 km și este împrățit în 4 loturi. Conform CNAIR, construcția prevede câte două benzi pe sens de câte 3,5 metri lățime fiecare, fără bandă de urgență, acostamente de câte 1,5m pe fiecare parte și o bandă mediană cu separator lată de 3 metri.

Din cele 4 loturi doar primele două au fost contractate. Pe primul tronson, cu o lungime de 17,7 km, lucrează italienii de la Tirrena Scavi. Aici, conform datelor CESTRIN, stadiul fizic al lucrărilor nu este unul prea avansat, având în vedere că încă nu au fost făcute toate exproprierile, iar ordinul de începere al lucrărilor a fost emis abia în vara anului trecut.

Pe tronsonul 2, cu o lungime de 39,5 km, stadiul fizic al lucrărilor a ajuns la 60%. Lucrările sunt executate de asocierea SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL – Consitrans SRL pentru circa 309 milioane de euro.

Aici lucrările au început în luna mai al anului trecut, așa cum se poate observa din video de mai jos, clip realizat de CNAIR în vara anului trecut.

Atât ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, cât și directorul general al CNAIR, Mariana Ioniță, au anunțat că până la finalul acestui an lucrările ar putea fi finalizate, având în vedere că firmele românești au arătat și în cazul altor proiecte că se pot mobiliza și termina lucrările înainte de termen.

Conform datelor menționate în contract, asocierea condusă de UMB ar trebui să termine lucrările abia în trimestrul II al anului viitor.

Vezi în clipul video de mai jos cum arătau lucrările la tronsonul 2 la jumătatea lunii februarie a.c.

Potrivit Hotnews.ro, anul trecut UMB a finalizat cei 16 km din autostrada A7 (Centura Bacău) cu mai bine de un an înaintea termenului contractual, iar în trecut a mai finalizat și o porțiune din A1 de lângă Timișoara cu aproape jumătate de an în avans.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here