Gabriela Firea: Nu am abandonat proiectul privind construirea unui spital, dar nu știu când îl încep

0

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat miercuri că proiectul privind realizarea Spitalului Metropolitan nu a fost abandonat, precizând că acesta va fi construit în zona Pipera. Pe de altă parte, edilul șef promite acum doi ani cî în maximumun an vor începe lucrările. De pe teren nu s-au tăiat nici măcar buruienile.

„Vreau să vă spun că nu am abandonat proiectul Spitalului Metropolitan, acesta se va construi în Capitală, suntem acum în faţa a două soluţii oferite de studiul de fezabilitate. În scurt timp, vom putea să demarăm şi proiectul tehnic. Ne dorim să lansăm public cât mai rapid o licitaţie internaţională la care să participe cei mai importanţi constructori de spitale, să vină cu experienţa lor, cu expertiza lor şi să construiască Spitalul Metropolitan din Capitală în nordul Bucureştiului, în zona Pipera. (…) În acest moment, avem cele două soluţii din studiul de fezabilitate, avem nevoie de un proiect tehnic, dar pe urmă cine efectiv va construi spitalul trebuie să rezulte dintr-o procedură transparentă, o competiţie practic”, a spus Firea.

Ea a declarat că nu poate înainta un termen de începere a lucrărilor şi nici de finalizare a acestora.

„Nu putem să spunem că va începe astăzi şi se termină exact – care este acel termen. Noi ne-am dori să găsim înţelegere la reprezentanţii ANAP (Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice) care de foarte multe ori, cel puţin în cazul proiectelor noastre, nu neapărat că mă simt eu foarte şicanată, dar am observat că sunt foarte multe licitaţii organizate de Primăria Generală, inclusiv în domeniul mobilităţii, la care pur şi simplu se cer clarificări peste clarificări care nu sunt solicitate în cazul licitaţiilor organizate de alte oraşe. (…) Din păcate, totul durează foarte, foarte mult. Este clar că cineva la ANAP nu ne iubeşte”, a susţinut primarul general. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here