Exclusiv. Dăncilă promite bani și funcții în dreapta și stânga pentru vot în Parlament. Și liberalii sunt curtați

0

Viorica Dăncilă promite funcții în ministere și chiar portofolii de miniștrii celor care o susțin în Parlament, de frică să nu piardă scaunul de premier, potrivit mai multor parlamentari care au povestit pentru Piața Presei că au fost contactați de psd-iști ca să voteze pentru guvernul Dăncilă.

Până și un liberal a fost contactat și i s-a promis scaunul de ministru, atât de disperată este Viorica Dăncilă.

Europarlamentarul PNL Cristian Buşoi a scris, joi, pe Facebook că PSD nu are cum să adune 234 de voturi pentru ca Guvernul să obţină sprijinul necesar în Parlament. El a mai adăugat că premierul Viorica Dăncilă ar trebui să accepte realitatea şi să scurteze criza politică prin care trece România.

”Aritmetica parlamentară este clară. Doamna Dăncilă nu are de unde să adune 234 de voturi pentru ca Guvernul PSD să obţină sprijinul necesar. Opoziţia trebuie să înţeleagă că România nu trebuie să se scufunde, ca noi să o salvăm. România trebuie să evite o criză politică prelungită. Suntem într-o criză guvernamentală. Guvernul Dăncilă nu mai are sprijinul politic necesar şi nici suport popular. Preşedintele le-a spus cu subiect şi predicat că sunt obligaţi să respecte Constituţia, să meargă în faţa Parlamentului şi să ceară un vot”, a scris, joi, pe Facebook, europarlamentarul PNL Cristian Buşoi.

Buşoi a mai scris că premierul Viorica Dăncilă nu acceptă realitatea, ceea ce prelungeşte perioada crizei politice.

”Am văzut, aseară, că doamna Dăncilă nu conştientizează gravitatea situaţiei, faptul, că în acest moment Guvernul nu are o majoritate în Parlament. În loc să accepte realitatea, în loc să scurteze criza politică, Premierul României refuză să demisioneze, prelungeşte criza politică şi spune că vrea să meargă în Parlament să se supună votului. Doamna Dăncilă va constata la votul din Parlament că niciun partid politic nu va dori să se mai asocieze cu cel mai slab şi incompetent Guvern din istoria României. În aceste momente, toţi aliaţii PSD au fugit, pentru că sunt conştienţi de dezastrul pe care l-a făcut PSD în aceşti ani de guvernare şi ştiu că se apropie decontul politic, alegerile electorale”, a adăugat Buşoi.

El a mai spus că trebuie adoptat un program de măsuri pentru a repara „ce este de reparat”.

”Guvernul PSD va pleca. Este o chestiune de zile. Dar noi, politicienii din opoziţie, avem obligaţia să creăm o alternativă, să dăm României o soluţie. De aceea, cred că este momentul ca toate partidele de opoziţie să înţeleagă că nu trebuie să aşteptăm ca România să se scufunde, ca noi să o salvăm. Avem o obligaţie faţă de ţară, avem o obligaţie faţă de cetăţeni. Trebuie să ne aşezăm la masa discuţiilor, să adoptăm un program de măsuri şi să încercăm să reparăm, cât mai repede, ce este de reparat”, a afirmat europarlamentarul.

”Dacă Brătienii îşi puneau problema să accepte guvernarea sau nu, astăzi nu mai aveam România Mare. Datoria omului politic este să servească poporul tot timpul, nu part time şi nu doar când consideră el că este în avantajul partidului său. Avem datoria să asigurăm o guvernare competentă, să luăm măsurile necesare astfel încât să nu ajungem într-o criză economică şi socială, iar la momentul alegerilor putem concura în mod cinstit, oferind cetăţenilor oferta noastră şi supunându-ne votului pe care aceştia ni-l vor da. Politicienii români trebuie să dea dovadă de responsabilitate. Nu este timp de jocuri politice mici”, a conchis Buşoi.

ALDE a stabilit, luni, ieşirea de la guvernare şi alianţa cu Pro România. Cele două partide au decis să îl susţină pe Mircea Diaconu candidat independent la prezidenţiale. Miniştrii ALDE au demisionat din funcţie. Ramona Mănescu a rămas la Ministerul de Externe şi şi-a dat demisia din ALDE.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că respinge integral remanierea propusă de premierul Viorica Dăncilă, precizând că propunerile pe care le-a primit sunt inacceptabile. Şeful statului a mai spus că actualul Guvern are nevoie de o confirmare în Parlament şi solicită declanşarea procedurii în acest sens.

În cazul în care noul Executivul nu va trece de Parlament, Iohannis susţine că există soluţii constituţionale pentru a nu intra într-o criză profundă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here