Medicul Burnei, condamnat cu suspendare pentru luare de mită

0

Celebrul medic ortoped Gheorghe Burnei a primit o condamnare definitivă de doi ani şi şase luni închisoare cu suspendare pentru luare de mită.

Acuzat că a primit bani de la zeci de părinţi pentru a le opera copiii la Spitalul „Marie Curie”, el a primit această sentinţă la Curtea de Apel Bucureşti.

În plus, el va trebui să facă muncă în folosul comunităţii la Amenajare Edilitară şi Salubrizare SA Sector 5 şi la Direcţia Generală de Poliţie Comunitară Sector 1 Bucureşti.

I-a fost confiscată o sumă de bani, de peste 5.000 de euro.

Potrivit anchetatorilor, Burnei îi interna pe copii pentru perioade îndelungate de timp, nejustificate medical, sau îi interna în mod repetat, fără a le efectua nicio intervenţie chirurgicală, pentru a-i determina astfel pe părinţi să îi dea bani sau alte foloase pentru efectuarea operaţiilor. Medicul apela şi la ameninţări cu refuzul efectuării operaţiei dacă părinţii nu se conformau cererilor sale. În plus, presa a relatat cazul unei fete, Amira, care a fost operată în urmă cu 18 ani de medicul Burnei, pentru luxaţie congenitală la şold. Fata a fost supusă în total la 11 intervenţii chirurgicale, fiindu-i implantat un dispozitiv ceramic, care nu era omologat. Operaţiile nu au reuşit însă, iar fata este acum imobilizată la pat, notează Agerpres.

Procesul a început în 2017.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here