Frica hoțiilor și incompetența au omorât-o pe Alexandra

0

Știri precum: suntem ascultați, statul paralel ne urmărește, etc au fost generate de câțiva ani încoace. De politicenii certați cu legea, de publicații media sau ong-uri. Acum vine întrebarea, dacă nu ai nimic de ascuns, de ce să nu asculte. Dar de ce să asculte? De ce? De ce să știe statul paralel unde suntem?

Păi, pentru că dacă știa- acum Alexandra, fata ucisă din Caracal, care nu a putut fi găsită în timp util, deși a sunat la 112, poate trăia și astăzi.

Luiza Melencu (18 ani) a dispărut în luna aprilie 2019, după ce a luat o maşină de ocazie. În acelaşi mod a dispărut Alexandra Măceşanu (15 ani). Suspectul a fost identificat abia vineri, după ce Alexandra a sunat de 3 ori la 112 pentru a-şi anunţa răpirea.

Victima, Alexandra Măceşanu, de 15 ani, a fost văzută ultima dată miercuri, în timp ce urca în maşina suspectului. Joi a reuşit să sune de trei ori la 112, unde a anunţat că a fost sechestrată şi violată. Adolescenta l-a descris şi pe agresor.

Poliţiştii au ajuns după 19 ore la locaţia suspectului, acuzând STS că a dat date greşite privind localizarea şi că nu au avut mandat să intre.

Procurorul de caz susţine însă că mandatul a fost dat la 3.00 noaptea, dar poliţiştii au acţionat la 6.00 dimineaţa pentru că nu era echipă de intervenţie.

A trebuit să moară oameni, ca Dăncilă și Arafat să implementeze sistemul de localizare

Autorităţile din România vor să schimbe legislaţia, pentru ca în momentul în care o persoană sună la 112 să îşi dea implicit acordul să poate fi localizată. Până la schimbarea legislaţiei însă, şeful Comitetului Interministerial privind 112, Raed Arafat, recomandă folosirea unei aplicaţii care ajută la localizare.

Pe termen scurt, există deja o aplicaţie a STS de care s-a vorbit şi care trebuie să fie promovată pentru prima fază până la implementarea unui alt sistem mai modern care să fie folosită în apelare. Această aplicaţie trebuie să fie promovată la maxim, astfel încât populaţia să o descarce cât mai mult. Tot pe termen scurt vine modificarea legislaţiei în vederea implementării sistemului de localizare AML, Advanced Mobile Location… În momentul în care ai sunat la 112, ai dat deja consimţământul să fii localizat„, a spus Raed Arafat.

Arafat a spus că se analizează şi dacă se vor face propuneri în ceea ce priveşte cartelele neidentificabile.

Cartelele neidentificabile îngreunează în unele apeluri de urgenţă realizarea unei corelări sau identificarea persoanei care apelează sau a telefonului de la care se apelează şi care poate să fie corelat cu o adresă cu un buletin şi să ne permită să ştim cine este persoana sau a cărei persoană este telefonul folosit” a spus Arafat.

În 12 state din Europa, apelurile la numerele de urgenţă pot fi localizate. Inclusiv în Republica Moldova, unde în cazul apelurilor de la numerele de telefonie fixă, Sistemul Informaţional Automatizat primeşte, în mod automat de la furnizorul de servicii de telefonie, adresa fizică de instalare a terminalului.

În Uniunea Europeană există şi o directivă care prevede obligativitatea statelor membre să identifice locul din care se sună la 112.

Probleme sunt chiar şi în Spania. Localizarea se poate face, la fel ca şi în România, doar dacă persoana care sună la numărul de urgență are instalată aplicația oficială. În caz contrar, localizarea se poate face în decurs de 2 ore, doar dacă un judecător cere această informația de la compania telefonică.

Localizarea apelului la 112 este vitală în cazul în care persoană care sună nu ştie sau nu poate să dea informaţii privind locul în care se află.

Raed Arafat a spus  că, în două zile, Comitetului Interministerial privind sistemul apelurilor de urgenţă se va reuni din nou, iar raportul va fi înaintat, în 15 zile, premierului Viorica Dăncilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here