Tocăniță valabilă 25 de ani? Există, și e delicioasă!

0

La finalul anului trecut, pe rafturile supermarketurilor britanice a apărut un „kit de supraviețuire Brexit”.  În ciuda prețului destul de piperat, de 300 de lire sterline, în prima lună s-au vândut peste 2.000 de bucăți, potrivit producătorului European Freeze Dry.

”Cu trusa noastră, puteți trece de Brexit fără teama că rafturile magazinelor se vor goli. Veți găsi aici un meniu variat de 20 de mâncăruri cu termen de valabilitate de 25 de ani, delicioase și hrănitoare”, își laudă marfa cel mai important producător european de mâncare liofilizată – mâncare gătită ca la restaurant, apoi congelată și deshidratată. Și care, odată rehidratată, nu doar că revine la forma originală, dar și păstrează peste 90% din valorile nutritive.

Popularitatea de care s-a bucurat noul produs e relativ justificată: statisticile oficiale relevă că 60,4% din importurile Regatului Unit provin din UE, și toate studiile realizate arată că, indiferent de varianta de Brexit la care se va ajunge, fluxul de alimente va fi puternic afectat, iar prețurile vor crește enorm – de pildă, calculele arată că produse precum carnea de porc sau de vită se vor scumpi cu 30%.

Prepperii de România

Deși România a fost ferită (până de curând) de fenomene meteo extreme sau de crize alimentare, există și la noi prepperi – persoane care se pregătesc intens pentru eventualitatea unui dezastru.

Preocupările lor merg, în general, în 2 direcții: în primul rând, crearea de truse de supraviețuire complexe, care să conțină cam tot ce e nevoie pentru traiul pe câteva săptămâni sau chiar luni (de la combustibili la medicamente, accesorii de vânătoare și pescuit și chiar cărți de joc). Apoi, acumularea de provizii alimentare care să le asigure supraviețuirea în acest răstimp.

”În ultimele luni vânzările de alimentație de urgență au crescut vizibil”, spune Bogdan Arnăutu, unul dintre fondatorii Dryfood.ro singurul magazin de la noi specializat în comercializarea de mâncare cu termen de valabilitate atât de mare. ”Un indicator important este că 80% din clienții interesați de mâncare pentru supraviețuire revin cu noi comenzi în primele șase luni, ceea ce înseamnă că își fac provizii serioase, care să le ajungă pe ani de zile.”

În portofoliul Dryfood se regăsesc 400 de produse: două treimi din acestea sunt porții de mâncare la plic, valabile circa 4 ani și perfecte pentru trasee montane și vacanțe la cort, iar restul sunt conserve cu termen de valabilitate cuprins între 15 și 25 de ani și produse terapeutice – batoane care acoperă necesarul zilnic de calorii și nutrienți esențiali al unui adult.

Așa că, în caz că v-a speriat apariția unor fenomene înspăimântătoare, cum sunt tornadele, vă puteți măcar asigura că veți aștepta sfârșitul lumii cu o mâncare gătită, aburindă, în față.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here