Therme: Afacerea înfloritoare cu ajutor de stat

0

Therme Nord Bucureşti, compania care administrează complexul de wellness şi relaxare Therme de lângă Capitală, a avut în 2018 o cifră de afaceri de 114 milioane de lei (24,6 mil. euro), în creştere cu 14% faţă de anul precedent, arată datele de la Ministerul de Finanţe.

Cu acest rezultat, Therme se apropie cu paşi repezi de nivelul businessului unor hoteluri de cinci stele din Bucureşti. De exemplu, compania care operează hotelul Radisson Blu din Capitală are anual afaceri de circa 150 mil. lei.

Culmea, deși a beneficiat de ajutor de stat, nimeni nu are reducere: pensionari, elevi sau persoane cu handicap. Mai mult, copii nu au voie decât într-o zonă în care facilitățiile sunt reduse, iar adulții sunt nevoiți să se resemneze Motivul: nu au aceleași condiții ca în zonele unde au voie doar cei peste 16 ani, teoretic.

Practic, se pot zări și câtițva copii ici colo la zona destiantă adulțiilor, cei cu pile – binențeles.

Complexul Therme a fost deschis în ianuarie 2016 după o investiţie iniţială de circa 50 de milioane de euro. Ulterior, grupul austriac A-Heat a continuat să investească în unitatea de lângă Capitală, ajungând la un total de peste 100 de milioane de euro investiţi.

Banii au venit inclusiv din ajutoare de stat, iar ultimul proiect pentru care compania a primit OK-ul pentru finanţare de la stat a fost depus chiar anul trecut.

 În 2018, complexul a avut un profit de aproape 9 mi­lioane de lei (circa 2 mil. euro), de trei ori mai mare decât în anul precedent.

Conform informaţiilor furnizate anterior de reprezentanţii companiei, Therme a depăşit în anul 2018 pragul de 3 milioane de clienţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here