Ministrul Muncii, nou anunț despre recalcularea pensiilor

0

Recalcularea pensiilor pentru aproape 100.000 de persoane se defășoară într-un ritm alert. Cel puțin asta susține ministrul Muncii, Marius Budăi, potrivit căruia până în momentul de față au fost trimise decizii către 42.000 de pensionari.

Ministrul Muncii a precizat, sâmbătă seara, la un post de televiziune, că 58.000
de decizii privind recalcularea pensiilor pentru grupele 1 şi 2 de muncă urmează să fie eliberate până la finalul lunii septembrie 2019.

„M-am asigurat cu toţi colegii de la Casele de Pensii din ţară că tot ceea ce este de făcut se va face în termenul legal, şi anume până în 30 septembrie 2019. Dar cei care au primit deciziile acasă în cel mai scurt timp vor primi şi diferenţele de bani, iar după ce aceste diferenţe vor fi primite vor intra în cuantum cu noua pensie. În acest moment suntem la peste 42.000 de decizii eliberate şi trimise către părinţii şi bunicii noştri. Au rămas 58.000 de care urmează până la finalul lunii septembrie”, a spus Budăi.

Potrivit ministrului, pensionarii care au primit deciziile urmează să primească şi diferenţele de bani. „Cei care au primit deciziile ar cam trebui începând de luni să primească acasă (diferenţele – n. r.)”, a menționat ministrul.

Luna trecută, același ministru anunța că a decis, în urma unei discuții cu Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă, să trimită prin Poștă scrisori la circa 100.000 de pensionari, pentru a elimina dubiile cu privire la cei care beneficiază și care nu de recalcularea pensiilor celor care au lucrat în grupele I și a II-a de muncă.

Pentru cine se aplica recalcularea pensiilor?

„Acele categorii de pensionari care au lucrat în grupele I și a II-a de muncă și care la momentul ieșirii la pensie nu au primit punctaj aferent conform grupelor de muncă nu intră la această recalculare”, spunea ministrul luna trecută. „Dacă au punctaj zero, dar au stagiu în grupa de muncă, înseamna că se încadrează. Dacă nu, nu se încadrează”, explica ministrul Budăi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here