Minciuna are picioare scurte! Directorii lui Firea susțin că nu au fost avarii în ultima perioadă. Sute de bucureșteni nu au avut apă caldă în ultima perioadă

0

În timp ce bucureștenii scriu pe facebook că nu au apă caldă de mai bine de două săptămâni, Primăria Capitalei dă vina pe politiceni că mint. În plus, Gabriela Firea, edilul-șef al Capitalei, susține că nu sunt avarii și că pe 9 mai au început mari investitii în Capitală.

Munictorii dezmint că au început investițiile și spun că lucrează doar la avarii. Mai mult, aceștia au postat pe Facebook mai multe poze cu avarii care au avut loc zilele acestea.

potrivit acestora, doar în ultima săptămână au lucrat la:

-Avarie racord PT3X sector 3 Titan. Se lucrează pe o ploaie mocănească. Mă întreb dacă pe domnii din conducere le pasă câtuși de puțin de condițiile în care lucrăm? – scriau munictorii pe 6 mai pe facebook, postând și filmuțele și poze. Pe 9 mai au finalizat avaria, potrivit muncitorilor.

RADET este în faliment, compania care ar trebui să preia activitatea Regiei nu a fost încă înregistrată la Recom, iar la RADET nu a fost scris până acum o lună niciun proiect de investiție major, potrivit surselor piațapresei.ro

Dovada că s-a lucrat la cel puțin o avarie:

Iată comunicatul PMB:

În legatura cu informatiile aparute in mediul online referitoare la faptul ca „de ziua Europei, intr-o capitala europeana mai multe cartiere nu au apa calda pentru ca Radet a fost neglijat (…)”, Primaria Capitalei face urmatoarele precizari:

Metodele politicienilor de a se promova denigrand in mod abuziv activitatea Primariei Capitalei – fara a se documenta si ignorand deliberat adevarul – nu reprezinta altceva decat dovada ca acestia abordeaza problemele orasului in mod superficial, tendentios, doar in scopuri politice.

Concret, pentru corecta informare a opiniei publice, Primaria Capitalei aduce la cunostinta bucurestenilor faptul ca:

In acest moment, RADET nu inregistreaza nici o avarie in retea, ci executa lucrari programate de reparatii, demarand in acelasi timp ample lucrari de investitii.

Astfel, incepand de astazi, 9 mai, pentru prima data in ultimii 10 ani, RADET a demarat cel mai amplu program de modernizare a retelei de termoficare din Capitala. Angajatii regiei inlocuiesc zilele acestea primele vane de sectorizare pentru apa calda, pe Magistrala 2, din zona Piata Muncii, unde au fost inregistrate numeroase avarii iarna trecuta. Pentru desfasurarea lucrarilor, apa calda este oprita temporar in zona, pentru maximum 36 de ore.

Vanele de sectorizare moderne sunt componente esentiale pentru buna functionare a sistemului de termoficare intrucat, in cazul unei avarii, intreruperea apei calde se poate face doar pe segmentul afectat si nu pe segmente mai largi asa cum se intampla pana acum din cauza vanelor invechite.

Subliniem faptul ca RADET va executa ample lucrari de modernizare a retelei de termoficare pe tot parcursul anului. Astfel, in perioada urmatoare, vor incepe lucrarile de modernizare a retelei in zonele Bobocica, Ferentari si Drumul Taberei, prin inlocuirea tevilor, a vanelor si a altor componente importante. In zonele respective, vor fi instituite solutii de provizorat astfel incat cetatenii sa nu sufere de lipsa apei calde.

Direcția de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here