Mazăre, mutat într-o altă celulă?! Fratele lui: să vedem dacă este adus luni. Cum și-a construit Mazăre, prietenul lui Dragnea, un imperiu în Madagascar

0

Toată presa a vuit aseară că fostul edil Radu Mazăre ar fi evadat din închisoarea în care era ținut în Madagascar. Fratele lui Mazăre a infirmat că ar fi adevărat. Surse judiciare au explicat, pentru Piața Presei, că se discută cu autoritățile de acolo despre investițiile făcute de Mazăre în Madagascar pe bani iliciți și că se ia în calcul confiscarea acestora.

„Am vorbit cu el ultima oară acum două zile. El este în luptă cu sistemul încă din anul 2005 și lucrul ăsta l-a călit foarte mult. E adevărat că i-a și creat o uzură, dar nu e prima oară când trece prin momente grele”, a spus Mihai Mazăre la Antena 3.

Acesta a vorbit și despre zvonurile privind evadarea lui Radu Mazăre din închisoarea din Madagascar.

„Este o prostie spusă de un ziarist incompetent de la o altă televiziune. E o informație neverificată. Nici nu se pune problema de așa ceva. Pot să vă spun că astăzi, la momentul la care noi vorbim, el este într-o procedură de mutare din pușcăria grea în care s-a aflat până acum într-o altă zonă a pușcăriei în care sunt condiții puțin mai bune. Acolo unde stătea el erau niște condiții absolut inumane. Era o cameră de 45 de persoane, fără paturi, fără nicio amenajare, cu o singură toaletă și cu un singur robinet cu apă. A făcut o solicitare către directorul închisorii să fie mutat în condiții mai bune și uite că a reușit”, a mai declarat fratele lui Mazăre.

Fostul primar al municipiului Constanţa Radu Mazăre ar trebui extrădat din Madagascar şi va fi adus sub escorta Poliţiei, în România, pe data de 20 mai.

Mazăre a plecat în Madagascar de mai bine de un an, iar acolo a făcut demersuri pentru obţinerea azilului.

Fostul edil are multiple condamnări în România, multe nedefinitive. Pedeapsa definitivă care a atras şi mandatul internaţional este cea pronunţată în 8 februarie de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, când Mazăre a fost condamnat la nouă ani de închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză. 

Mazăre, vizitat de prieteni

Fratele lui Mazăre a explicat că Radu Mazăre ar fi fost vizitat de familie și prieteni în pușcăria din Madagascar. El a mai povestit că români veniți cu vaporul ar fi venit la închisoare din curizitate.

Unul dintre prietenii lui Mazăre este Liviu Dragnea, care a declarat că nu se dezice de prietenia cu Mazăre.

Averea impresionantă din Madagascar și din România

Surse judiciare au explicat pentru Piața Presei că în următoarea perioadă se va organiza comisie specială, care să evalueze și să întocmească actele prin care pe averea lui Mazăre din Madagascar și România să se pună sechestru.

Radu Mazăre, care a condus primăria Constanța timp de trei mandate, este unul dintre cei mai excentrici edili ai politicii românești, renumit pentru vacanțele exotice, deghizările extravgante și preferințele pentru petreceri scumpe. În timpul peregrinărilor lui prin Brazilia și Madagascar, a reușit să pună mâna și pe câteva terenuri, pe care a clădit un adevărat complex turistic.

Mazăre și Elan Schwartzenberg

Pe când încă era primar în Constanța, anunțase la întoarcerea dintr-o vacanță în Madagascar, că a concesionat de la un trib, pe o perioadă de 99 de ani, un teren cu o suprafață de 1,8 hectare, pe malul Oceanului Indian, într-un golf din nordul insulei africane. Spunea că l-ar fi luat la un preț de nimic, de doar un euro pe metrul pătrat și că vrea să construiască aici un complex pentru iubitorii de sporturi nautice.

În noiembrie 2016, edilul mărturisise magistraților instanței supreme că vrea să facă investiții imobiliare în Brazilia și Madagascar, cu banii lui Elan Schwartzenberg. E vorba despre două terenuri în Brazilia, achiziționate în 2007 și 2008 și de cele „apoximativ două hectare” într-o zonă turistică din Madagascar.

„Acolo am găsit un amplasament cu potenţial, cu un preţ rezonabil, într-o zona turistică, era la ocean- aproximativ 2 hectare. Am discutat cu Elan despre posibilitatea de a face o investiţie acolo. Am convenit să o realizăm. Eu si Mihai am demarat discuţiile cu tribul care era proprietar despre teren când am revenit în Madagascar. Am luat terenul în concesiune pe numele meu şi pe numele fratelui meu Mihai pe o perioadă de 99 de ani”, declara Mazăre.

Pe terenul din insula africană, Mazăre a ridicat resortul Mantasaly, compus din 16 bungalow-uri amplasate pe plajă, toate cu vedere la Oceanul Indian, un restaurant cu specific local (cu mâncăruri gătite din alimente organice, crescute de localnici, și un bar&lounge, precizează sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here