Marfin Bank își schimbă numele în Vista Bank

0

Marfin Bank Romania, parte a Grupului Vardinogiannis, își schimbă numele în Vista Bank Romania începând de mâine, a anunțat Antonios Mouzas, CEO –ul instituției financiare.

Grupul grec Vardinogiannis a achiziționat anul trecut Marfin Bank, iar rebranduirea este ultimul pas din procesul de preluare și consolidare, care a inclus majorarea de capital de 30 milioane de euro din luna septembrie a anului trecut, extinderea echipei manageriale, precum și perfecționarea portofoliului de produse și servicii.

Grupul este implicat în activități financiare și bancare începând din 1990, fiind, totodată, unul dintre cele mai mari conglomerate industriale din sud-estul Europei, cu activități care includ energia, rafinăriile petroliere, peste 1.400 de benzinării, producția și distribuția energiei electrice, transportul maritim, media și divertisment. Anul trecut, vânzările grupului au ajuns la 9,5 miliarde de euro și avea peste 2.500 de angajați.

“Grație sprijinului mai puternic din partea unuia dintre cele mai mari grupuri din Europa de Sud-Est, noua Vista Bank Romania va oferi servicii personalizate, mai bune, mai aproape de clienţi prin înţelegerea nevoilor lor şi prezentând soluţii financiare personalizate. Avem o încredere puternică în potențialul pieței românești, unde suntem hotărâți să jucăm un rol crucial într-un mod durabil, cu perspective pe termen lung şi cu puterea de neegalat a Grupului Vardinogiannis”, a declarat Antonios Mouzas.


Antonios Mouzas

Conform sursei citate, Vista Bank Romania se adresează companiilor medii și persoanelor fizice cu venituri peste medie, în special companiilor cu vânzări între 3 – 50 de milioane de euro și persoanelor fizice cu venit lunar net de peste 5.000 de lei.

Vista Bank Romania se situează pe locul 22 din cele 35 de bănci de pe piața locală în funcție de valoarea activelor, iar obiectivul pe termen scurt este dublarea cotei de piață până la 1% și crearea unui model de afaceri profitabil și durabil pentru a putea participa la viitoarea consolidare a pieței.

Anul trecut, banca a înregistrat un profit net de 10,7 milioane de lei, cu o valoare a capitalului de 295 milioane de lei. La sfârșitul lunii aprilie, soldul împrumuturilor a fost de 0,95 miliarde de lei, în timp ce valoarea cumulată a depozitelor a fost de 1,8 miliarde de lei. Vista Bank are o rețea de 30 de sucursale în România, dintre care 9 în București și 21 în alte orașe, iar strategia băncii vizează deschiderea mai multor sucursale în orașe-cheie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here