Gabriela Firea: Implementarea Programului Bucharest Start-up City, amânată. Nu sunt bani!

0

Regulamentul Programului „Bucharest Start-up City”, inițiat de Primăria Municipiului București, în parteneriat cu Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, a ieșit, luna această, din dezbatere publică. În perioada următoare vor fi analizate propunerile primite, iar demararea efectiva a Programului va avea loc după asigurarea resurselor financiare necesare, în condițiile în care în Bugetul pe 2019 al Municipiului București nu au putut fi prinse alocările necesare.

„Primăria Capitalei a fost nevoită să limiteze alocările financiare pentru anumite proiecte dat fiind faptul că încasările de la bugetul de stat pe primele 4 luni ale anului, atât cele previzionate cât și cele efective, sunt semnficiativ mai mici decât cele din aceeași perioada a anului trecut. În aceste condiții a trebuit să asigurăm cu prioritate sumele necesare serviciilor publice vitale pentru cetățeni: transport public, apă caldă și căldură, sănătate, plătite în integralitate de Primăria Capitalei”, a declarat Gabriela Firea.

Subliniem faptul că Primăria Capitalei depinde în proporție de peste 90% de fondurile de la bugetul de stat, fiind singură unitate administrativ-teritorială care nu încasează taxe și impozite. În acest context, au fost înaintate Guvernului solicitări privind remedierea acestei situații financiare, astfel încât să poată fi acoperite diferențele în domeniile deficitare.

În ceea ce privește eventualele suplimentari de buget, inclusiv cele dedicate Programului „Start-up City”, acestea vor putea fi făcute la următoarele rectificări bugetare. Principalele domenii care au nevoie de dezvoltare și, implicit, de suplimentarea fondurilor sunt sănătatea, infrastructură, domeniul social și cultură.

Programul Bucharest Start-up City are că principale obiective finanțarea de start-up-uri în acord cu dezvoltarea inteligență a Municipiului București, precum și atragerea tinerelor talente antreprenoriale. Proiectul vizează susținerea a minimum 200 de beneficiari, cu o suma maximă de 50.000 euro/ beneficiar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here