PMB face licitații pentru consolidarea de noi clădiri

0

Primăria Capitalei, prin Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, a lansat trei licitații, în valoare de 19,4 milioane lei, pentru consolidarea a trei imobile. Licitațiile vizează achiziția de ”servicii de proiectare, asistență tehnică din partea proiectantului și execuție lucrări de consolidare”.

Sunt vizate trei imobile din București, situate în Str. Blănari nr. 14 (clădirea în care se află Club A), Str. Mătăsari nr. 44 și Str. Lipscani nr. 70. Se solicită prezentarea unei liste a principalelor lucrări similare sau superioare din punct de vedere al complexității și/sau scopului, în cadrul unuia sau mai multor contracte de tip proiectare și execuție, duse la bun sfârșit în cursul unei perioade care acoperă cel mult ultimii 5 ani. Tipul procedurii este procedură simplificată, iar termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare pentru cele trei licitații este 23 martie, 20 martie și 18 martie.

In luna ianuarie, primarul municipiului București, Gabriela Firea, a spus că prioritățile în acest an sunt fluidizarea traficului și combaterea poluării, motiv pentru care a alocat în bugetul Capitalei pentru 2020 suma de 518 milioane de euro doar pentru aceste obiective. Totodată, ea afirmat că, pentru consolidarea clădirolor cu risc seismic, a alocat în acest an 45 de milioane de euro.

În prezent, Compania Municipală de Consolidări derulează lucrări la consolidarea unor imobile vechi de peste 80 de ani. Structura de rezistență a blocului nu mai putea face față unui nou cutremur major!

Din 2017 și până în prezent au fost întreprinse acțiuni în ceea ce privește peste jumătate dintre imobilele aflate la categoria RS I.

Primăria Capitalei are incluse în programul de consolidari peste 200 de clădiri, adică peste jumătate din cele 349 de clădiri încadrate în clasa I de risc seismic. Până la sfârșitul anului 2020, instituția și-a propus să le includă pe toate în programul de consolidare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here