3 startup-uri tech românești pe scena South East Europe Tech Tour 2019

0

30 de startup-uri tech au fost selectate pentru a își prezenta produsele pe scena South East Europe Tech Tour 2019 care va avea loc pe 28 mai, în București și 29 mai, în Sofia. Trei dintre acestea sunt companii românești: Jobful și Smart Dreamers, ambele dezvoltând platforme online de recrutare, și SymphoPay – platformă de integrare a plăților cu cardul la POS.

Cele trei companiile au câștigat o competiție riguroasă, la care au participat sute de startup-uri din 13 țări din Europa de Sud-Est.

South East Europe Tech Tour 2019 este un eveniment de business de două zile care își propune să promoveze inovația și investițiile în cele mai bune startup-uri de tehnologie din regiune. Europa de Sud-Est realizează una dintre cele mai mari creșteri economice, țările din regiune având ecosisteme antreprenoriale solide, care au generat în ultimii ani peste 5 miliarde de dolari pentru investitori.

Startup-urile selectate

Companiile câștigătoare, cele care au obținut cel mai mare scor în procesul de selecție, vor acoperi șase sesiuni de tehnologie în cadrul evenimentului: Deeptech, Blockchain, Fintech, Mobility, Energy și Agritech.

La București, pe 28 mai, vor prezenta: Jobful (Mobility), Smart Dreamers (Deeptech) și SymphoPay (Fintech) din Romania, AlphaBlock (Cleantech) – Ungaria/Canada, Cardiomo Care (Deeptech) – USA/Moldova, Delfast Bikes (Mobility) – Ucraina, Eurosender (Mobility) – Luxemburg/Ucraina, Kray Technologies (Deeptech, Agritech) – Ucraina, Mediately (Deeptech) – Slovenia/Croația, PatentBot (Blockchain) – Ucraina, Shipnext (Deeptech, Blockchain) – USA/Ucraina, TakeTask (Deeptech) – Polonia/Slovacia, Take-A-Bot (Energy, Fintech) – Ungaria.

În ziua următoare, pe 29 mai, la Sofia vor urca pe scenă: Ampeco (Deeptech, Mobility), Colibra (Fintech, Blockchain), CryptoAPIs (Blockchain), Dronamics (Deeptech, Mobility), EnduroSat (Deeptech, Mobility), LogSentinel (Fintech, Blockchain), Nasekomo (Energy, Agritech), Notolytix (Fintech), WeiDex (Blockchain), toate din Bulgaria, ABC Software Development (Fintech, Blockchain) – Bosnia și Herțegovina, AdScanner (Deeptech) – Austria/Serbia, Agremo (Deeptech, Fintech), Campster (Deeptech), City Expert (Mobility) – Serbia, Elevate Global (Deeptech, Energy) – Macedonia, Istmos Tech (Deeptech, Agritech) și Yodiwo (Foodtech) din Grecia.

Procesul de selecție

Peste 150 de startup-uri au trecut printr-un proces riguros de selecție, criteriile de evaluare fiind  caracterul unic al tehnologiei, modelul de business, viziunea, capacitatea de a executa planul de business, calitatea și experiența managementului. Cele 30 de startup-uri selectate își vor prezenta produsele tech în fața unei delegații formate din 40 de investitori internaționali, activi în Europa de Sud-Est, și 40 de investitori locali și experți regionali.

Comitetul de selecție este format din investitori internaționali și lideri de business, printre care Alexander Galitsky, Co-Founder și Managing Partner, Almaz Capital (USA) și Marius Ghenea, Investment Director, 3TS Capital Partners (Austria).   

South East Europe Tech Tour 2019 este un eveniment popular în rândul companiilor de tehnologie din Europa grație formatului care oferă prilejul antreprenorilor să interacționeze cu invesitori de Venture Capital activi în regiune. SEETT 2019 este organizat de Tech Tour cu sprijinul fondului de investiții VC Almaz Capital.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here