150.000 de pelerini, așteptați la Blaj. Cum face față din punct de vedere logistic micul oraș din Transilvania

0
biserica

Papa Francisc își va încheia vizita în România la Blaj, în data de 2 iunie. Acesta va sosi pe Câmpia Libertății în jurul orei 10,30 și va oficia Sfânta Liturghie și ceremonia de beatificare a a șapte episcopi martiri greco-catolici.

Micul oraș din Transilvania, în care trăiesc aproximativ 20.000 de oameni, va trebui să facă față, din punct de vedere logistic, celui mai important eveniment din istoria sa.

Capacitatea Câmpiei Libertății este foarte mare, dar numai 42.000 de pelerini vor fi lăsați să intre din cauza măsurilor de securitate și a legislației. 26.000 vor putea sta pe scaune.

Citiți și:
Unirea de la 1918 și rolul liderilor revoluționari greco-catolici din Blaj

Nu toți pelerinii vor avea acces acolo: în oraș sunt așteptați aproximativ 150.000 de oameni, ceea ce înseamnă o mare problemă logistică pentru un oraș atât de mic, cum este Blajul. Cristian Barta, responsabil de comunicare pe tema vizitei Papei Francisc, spune însă că toți cei care vor veni în oraș îl vor putea vedea pe Sfântul Părinte și vor putea simți atmosfera.

Pregătirile pentru cel mai important moment din istoria orașului mai presupun un foarte mare număr de voluntari, peste 500, amenajarea unor parcări suplimentare, crearea unor fluxuri de intrare și ieșire din oraș, puncte de prim ajutor, toalete, spitale temporare și chiar locuri de acces pentru persoanele cu nevoi speciale.

Surse din cadrul Bisericii au transmis că peste 700 de preoți și câteva sute de călugări și călugărițe vor fi prezenți la Blaj, dar și aproape 400 de jurnaliști, ceea ce arată interesul foarte mare pentru eveniment.

Articolul face parte din Campania dedicată vizitei Sanctităţii Sale Papa Francisc în România, prin care portalul PiataPresei.ro își propune să promoveze municipiul Blaj și județul Alba – locuri încărcate de istorie şi spiritualitate, dar și cu o viața economică efervescentă. 
Această campanie este realizată cu sprijinul Bosch Automotive și Florea Grup, sub patronajul Primăriei Municipiului Blaj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here