Schimbare majoră la Alexandrion Group

1

Alexandrion Group, liderul în producția și distribuția de băuturi alcoolice și vinuri din România, a anunțat astăzi, prin intermediul unui comunicat, că cele șase companii care au intrat anul trecut în portofoliul Alexandrion Group prin achiziția Halewood Wines and Spirits Romania, reprezintă acum o nouă entitate de sine stătătoare în cadrul grupului sub numele de THE ICONIC ESTATE.

THE ICONIC ESTATE deține instalații de producție și depozitare, linii de îmbuteliere pentru vinuri liniștite și spumante, depozit cu temperatură controlată și pivnițe subterane.

Vinăria din Tohani, Gura Vadului, este una dintre cele mai mari pivnițe din regiunea Dealu Mare, cu o capacitate de procesare de 5000 tone de struguri pe an, fiind produse aproximativ 3,6 milioane de litri anual, reprezentând  5 milioane de sticle. An de an, vinurile produse au fost premiate în diverse competiții internaționale, cea mai de notabilă fiind cea pentru primul producător român medaliat cu aur, pentru Prahova Valley Special Reserve Pinot Noir 1999 la Concours Mondial de Bruxelles în anul 2002.

THE ICONIC ESTATE detine peste 255 ha de podgorii într-una dintre cele mai fertile regiuni viticole din România, care asigură o parte semnificativă a strugurilor folosiți pentru obținerea vinurilor excepționale: Dealu Mare- o regiune similară cu două celebre regiuni vinicole europene: Piemonte în Italia și Bordeaux în Franța.

40% din producție ajunge la export

Vinurile produse de THE ICONIC ESTATE ajung în peste 40 de țări din întreaga lume, aproximativ 40% din producția anuală este vândută în străinătate, principalele piețe de export fiind: ​​Marea Britanie, Estonia, Germania, Letonia, Polonia, Belgia, Luxemburg, Olanda, Danemarca, SUA, Republica Cehă, Israel, Japonia, China, Thailanda, Singapore, Taiwan, Mexic, Finlanda etc. Grupul Alexandrion este format din Distileriile Alexandrion şi Distileriile SABER 1789, care, împreună, înglobează o istorie de peste 200 de ani în industria locală a băuturilor spirtoase. Din 2017, Alexandrion Group a devenit și producător de single malt, fiind singurul de acest gen din România.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here