Terenurile României, ținute la secret. Doar aproximativ 25% din suprafața țării este cadastrată

0

Un document trimis în Parlament de către ministrul Dezvoltării interimar, Orlando Teodorovici, arată că doar 22% din suprafața țării este cadastrată prin programul derulat de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară, ANCPI.

La ce foloseşte intabularea? Fără intabulare, nu se pot elibera autorizațiile de construire a unei case, a unui drum, a unei instalații de apă sau de electricitate, nu se poate dezvolta infrastructura. Fiecare român are dreptul de a-și intabula, gratuit, proprietatea, mai ales că sunt și bani europeni alocați pentru acest lucru. Cadastrarea gratuită a proprietăților a început în anul 2015 și trebuie finalizată până în 2023. ANCPI finanțează înregistrarea tuturor proprietăților, prin Programul național de cadastru și carte funciară 2015-2023 (PNCCF), astfel încât cetățenii să nu suporte niciun fel de costuri.

Vezi AICI documentul semnat de Orlando Teodorovici, care arată cât la sută din suprafața țării este cadastrată, dar și de ce nu s-a finalizat programul început de ANCIPI în 2015.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here