Se poate: Spitalul-model de stat cu saloane care arată ca niște camere de hotel

0

Dintr-un spital-ruină, cum era în urmă cu câţiva ani, Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina s-a transformat acum într-unul modern. Mai toate saloanele arată ca nişte camere de hotel, iar multe secţii au aparatură la care medicii nici nu visau acum 10 ani. 20 de milioane de lei au fost investite în ultimii 2 ani numai în infrastructură, iar modernizările şi dotările atrag de la un an la altul atât medici, cât şi pacienţi. Numai anul trecut, 25 de medici s-au angajat în Spitalul Slatina, iar numărul pacienţilor prezentaţi în ambulatoriu a ajuns, în 2018, la 160 de mii, cu 10 procente mai mult faţă de 2016.

Lucrurile au început să se schimbe în 2012, atunci când autorităţile au realizat cât de importante sunt investiţiile în sănătatea oamenilor. 9 milioane de lei au fost alocate, doar pentru modernizarea Unităţii de Primiri Urgenţe, a Ambulatoriului şi a secţiilor de Neonatologie şi Pediatrie.

„În ultimii 2 ani secţia de pediatrie a fost total reabilitată. Pornind de la mobilier, paturi, aparatură medicală. Putem spune că, efectiv, condiţiile de regim hotelier s-au îmbunătăţit foarte mult”, spune Daniela Safta, medic pediatru.

În prezent, alte 6 secţii sunt în plin proces de modernizare. Investiţiile se ridică la aproape 15 milioane de lei, bani veniţi de la Consiliul Judeţean Olt, dar şi de la Ministerul Sănătăţii. Lucrările ar trebui să fie gata până la finalul acestui an.

„Atunci când se vor finaliza toate aceste proiecte pentru care avem finanţare, avem contracte în curs, putem spune că spitalul va fi nou sută la sută. În momentul de faţă avem 2 CT-uri, un RMN şi, pe fonduri europene, în momentul de faţă, avem un proiect aprobat de 1 milion de euro, vom cumpăra un CT şi un aparat de radiologie”, spune Cătălin Rotea- managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here