Sărbătoarea mierii în „Mica Romă”. Apidava, ambasadorul României

2

Cel mai mare târg apicol din România a ajuns la cea de a 12-a ediție. Evenimentul va avea loc în perioada 22-24 martie 2019 la Blaj, județul Alba, acolo unde se află unul dintre cei mai mari producători de miere de pe piața locală.

Sărbătoarea mierii este organizată în fiecare an de Apidava din Blaj, firma care a ajuns să fie un ambasador al României în străinătate.

Adevărată “vestitoare” a primăverii – “Sărbătoarea Mierii” -, se desfăşoară la finalul lunii martie la Blaj. Târgul deschide seria de evenimente în aer liber, care se desfășoară în acest an în “Mica Romă”.

Evenimentul apicol va găzdui anul acesta și Conferința Internațională BeeCome, la care și-au anunțat prezența specialiști din 6 state.
„Evenimentul are ca scop principal atât promovarea produselor apicole de calitate în rândul consumatorilor români, cât și oferirea de informații apicultorilor, o ramură importantă a agriculturii din România, prin sesiunea de comunicări/conferințe din cadrul târgului, dar și pentru a face schimburi de experiență cu Asociații Apicole din alte țări europene”, anunță reprezentenții companiei Apidava.

Secțiunea de Business va avea loc în ziua de Sâmbată, între orele 15:00-17:00, iar firmele românești vor avea șansa de a descoperi noi oportunități de colaborare cu companii din alte state europene sau din țări precum Israel și Japonia.

Astfel, la eveniment vor fi prezenti 50 de reprezentanți ai celor mai importante companii ambalatoare de miere din Europa (Polonia, Franța, România, Germania, Spania, Israel, Ukraina, Moldova, Serbia, Italia, Grecia) pentru a discuta problemele și oportunitățile pieței internaționale a mierii.

La eveniment și-au anunțat deja prezența eurodeputatul Daciana Sârbu, deputatul Adrian Oros, prorector al USAMV CLUJ și Vicepreședinte al Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților, și
 actorul Dorel Vișan – apicultor din pasiune.

Programul detaliat la conferințelor:

Vineri, 22 martie:
12:30 Briefing pentru presă – Informare cu privire la desfășurarea evenimentului pentru presă și invitați care vor lua cuvântul, cu degustare de produse apicole românești – în foaierul din dreapta Sălii de Conferințe.

13:15 Cuvânt de deschidere organizatori – Prezentare lectori și invitați speciali în incinta Palatului Culturii.

13:50 Moment special  – SALVAȚI ALBINELE, SALVAȚI HRANA DE MÂINE A COPIIILOR VOȘTRI

14:00 Walter Haefeker – Agricultura digitală,  cu respect pentru albine

15:00 Cindy Adolphe – Abinele și pesticidele din viata lor

15:45 Frank Aletru – Evaluarea toxicității pesticidelor pentru albinele 

 16:30 Bogdan Iordache – Prezentare Comerciala “Provocări și tehnologie în apicultura modernă – Apicultor fondator al aplicației Apiary book”

17:00 Etienne Bruneau și Gilles Lanio – Situația actuală a Apiculturii în Europa și noii prădători (Vespa Velutina) prezenți deja în mare parte din EU

17:45 Huw Evans, Andrés Salazar – Bee Life Concluziile proiectului Iobee 

 18:30 Discuții la masă rotundă – Soluții privind pesticidele și albinele în UE

SAMBATA: 23.03.2019 

10:00 Peter Bross – Situația actuală a pieței produselor apicole

10:45 Etienne Bruneau – Falsificarea produselor apicole

11:30 Anna Gajda – Poland Nosema o problema de ieri și de azi

12:15 Fani Hadjina – Conservarea raselor locale de albine

13:00 Prof. Dr. Daniel Cristian Popovici –  Nutriţia albinei fără a adultera calitatea mierii

13:35 Jurgen Brausse – Toleranța la Varroa (VSH), vitalitatea și posibilitatea de a crea colonii personalizate – Proiect Pool ”HOSIMET”

14:00 Karl Koch – Materiale noi pentru apicultori

14:45 Manabu Kato – reprezentant Yamada – Optimizarea producției de lăptișor de matcă

15:30 Paleolog Jerzy – Reproducere prin inseminare instrumentală

16:15 Bratu Cristian – Reproducerea asistată la albină. Influența factorului temperatură asupra ratei de succes în tehnica inseminării instrumentale 

 16:45 Etienne Bruneau – Apicultura naturală

17:30 Henri Clement – Albina ca și simbol al calității mediului în care trăiește

18:15 Discuții la masa rotund[ „Care e viitorul apiculturii în Europa?”

DUMINICA: 24.03.2019 

10:30 Alina Varadi – Utilizarea produselor apicole de către apicultori Api-Nutritia (produsele apicole ca și alimente).

11:00 Orodan Leucian Mihaela  – Alergia la produsele apicole

11:30 Janos Komendy Racz Primul ajutor în stupina și trusa de urgență a apicultorului

12:00 Mateescu Cristina – Beneficii și riscuri – ca urmare a găsirii pesticidelor și insecticidelor în produsele apicole

12:30 Ștefan Stângaciu – 10 afecțiuni care se previn și tratează ușor cu produse apicole

13:00 Concluzii -Întrebari și răspunsuri.

2 COMENTARII

  1. […] Târgul găzduieşte în premieră pentru România şi conferinţa internaţională BeeCome, cel mai important eveniment apicol din Europa, care va reuni specialişti din opt ţări. Printre participanţi se vor afla şi 50 de reprezentanţi ai celor mai importante companii ambalatoare de miere din Europa (din Polonia, Franţa, Romania, Germania, Spania, Israel, Ucraina, Republica Moldova, Serbia, Italia, Grecia) pentru a discuta problemele şi oportunităţile pieţei internaţionale a mierii. Mai multe detalii puteți găsi aici: Sărbătoarea mierii în „Mica Romă”. Apidava, ambasadorul României […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here