Pensiile secrete ale românilor. Vezi câți bani are fiecare român în cont

0

Negocieri intense la Palatul Victoria între administratorii de fonduri de pensii private din România și ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici. Întâlnirea are loc în contextul în care săptămâna trecută reprezentanții companiilor care administrează fondurile de pensii private amenințau că pleacă din țară, nemulțumiți de prevederile controversatei Ordonanțe 114.

Părțile ar fi ajuns la o înțelegere între Guvern și administratorii fondurilor de pensii. Guvernul s-a angajat să modifice OUG 114, în timp ce administratorii fondurilor s-au angajat ca o parte din plasamentele lor financiare să fie realizate în România, în proiecte realizate în parteneriat public-privat.

Economistul șef al BNR, Valentin Lazea, a declarat recent că administratorii se gândesc să se retragă din România, în timp ce Darius Vâlcov și Eugen Teodorovici susțin că fondurile de pensii nu ar fi investitori şi că au randamente sub inflație, în defavoarea participanților.

„Guvernul a pus o bombă cu ceas pentru Pilonul II, prin aceste cerințe absurde, iar ceasul arată maxim 6 luni”, spuneau încă din decembrie 2018 administratorii, după  aprobarea OUG 114, care impune administratorilor de pensii private să aducă 800 milioane de euro la capitalul social în acest an, din care jumătate până la data de 30 iunie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here