Firea amenință că va asfalta și va plăti la RADET mai puțin. Edilii de sector o somează să nu mai dea bani pe paranghelii

0

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, amenință că va asfalta cu 25% mai putine strazi, va da cu 25% mai putin la spitale, va plăti cu 25% mai puțin la RADET și STB. Motivul: Guvernul a decis să aloce un buget cu 25% mai mic Primăriei Capitalei. În replică, primarii de sector spun că s-a făcut dreptate și o somează pe Firea să nu mai dea bani pe paranghelii. Doar edilul secotorului 3 s-a abținut de la comentarii, fiind finul lui Firea.

Firea vrea duel cu Dragnea la TV

Îl invit pe Dl Dragnea la o dezbatere publică, cu cifrele și dovezile pe față, la orice televiziune dorește, oricât de prietenoasă cu el. Să vadă o țară întreagă cine minte și cine spune adevărul. A tăiat aproape 25% din bugetul Primăriei Capitalei (180 milioane de euro) și spune senin că bucureștenii nu vor fi afectați, pentru că a suplimentat repartiția de bani la sectoare. O mare manipulare! Dl Dragnea se face că nu știe că Primăria Capitalei și cele 6 primarii de sector au prin lege atribuțîi diferite și, deci, facturi de plătit diferite. Primăria Capitalei plătește pentru toți locuitorii din București : subvenția și investițiile pentru transportul public în comun, subvenția și investițiile pentru termoficarea distrusă în 30 de ani de subfinantare,dotările și funcționarea celor 20 de mari spitale, iluminatul public, consolidarea blocurilor cu bulină roșie, marile lucrări de infrastructură : poduri, pasaje, supralargiri, marile parcuri, cele 15 teatre etc.
Ceea ce face acum Dl Dragnea prin Legea Bugetului este falimentul Capitalei României dintr-un singur motiv : să se răzbune pe mine, pentru că am avut curajul să-i spun că izolează țară și distruge echipa politică. Dovedește că îi urăște pe bucureșteni, pentru că ei vor avea cu 25% mai puține servicii publice, dacă Bugetul va fi votat în formă actuală de Parlament.
Le garantez locuitorilor din București, cu sau fără buletin de Capitală, că voi lupta cu această monstruozitate de buget, și ne vom adresa tuturor forurilor interne și externe. 
Funcționarii și demnitarii care pun în practică tot ceea ce comandă Dl Dragnea să se gândească de două ori, pentru că vor răspunde personal, posibil chiar și pentru abuz în serviciu. Dumnealui va fugi de răspundere, cum a făcut și în cazul OUG 13 pusă la cale de el : când a văzut că reacțiile sunt negative, a dat vină pe cei mici. Că un adevărat bărbat de stat!
Să nu se mai ascundă după Olguța, Codrin și Doinița! Să vină el personal să explice de ce vrea haos în Capitală! 

Mutu: Primarul general să nu mai dea bani pe târguri

Este pentru prima oară când sectoarele Municipiului București sunt finanțate corect și se vor dezvolta unitar! Poate că ar trebui ca doamna Firea să nu mai dea bani pe târguri și festivaluri.
Impozitele pe venit, achitate de bucureșteni se întorc în investițiile pe care le desfășoară primăriile de sector.
Acum vin bani în plus pentru cetățeni, repartizați direct bucureștenilor și nu există tăieri de fonduri pentru bugetele locale.
Guvernul României alocă, începând cu acest an, peste 1,1 miliarde de lei de la Bugetul de stat pentru fondurile necesare dezvoltării investițiilor locale. Este pentru prima dată când acești bani nu se mai risipesc prin bugetul Capitalei, pe concerte, târguri, spectacole și alte evenimente de acest tip, efectuate de Gabriela Firea. 
Propunerea transferării fondurile din impozitul pe venit înapoi către cetățeni, direct prin intermediul autorităților locale a fost asumată de toți primarii celor șase sectoare ale Capitalei și înaintată ministrului de finanțe. Primarul sectorului 1, a cărui semnătură nu apare pe această scrisoare a transmis că sprijină această decizie, pentru dezvoltarea unitară a sectoarelor.
Cetățenii au nevoie de investiții locale, în reabilitarea termică a imobilelor de locuit, în modernizarea școlilor și a străzilor, în amenajarea parcurilor și a domeniului public, dar și pentru multe alte proiecte durabile. Toate acestea sunt cunoscute cel mai bine de primarii de sector, care sunt apropiați comunităților pe care le administrează.
Decizia Guvernului vine, astfel, în beneficiul celor care își doresc transparență totală în administrarea banului public și în investițiile de durată pentru București.

Băluță: bugetul este unul corect

Potrivit edilului, bugetul construit de Executivul condus de Viorica Dăncilă va combate polarizarea Municipiului București și va oferi fiecărui sector oportunități egale în privința accesului la resurse financiare atât de necesare marilor proiecte de investiții. 

„În calitate de primar al sectorului 4, consider că formula în care a fost construit bugetul Municipiului București pentru anul 2019 este una menită să combată polarizarea acestui oraș, întrucât, din nefericire, ultimii 30 de ani au produs un decalaj de dezvoltare extrem de mare între sectoarele  1, 2, 3 pe deoparte, și 4, 5 și 6 pe de altă parte.  Faptul că, potrivit proiectului de buget, venitul pentru fiecare locuitor al sectorului 4 va fi mare decât anul trecut, va permite comunității noastre să se dezvolte. Astfel, Primăria Sectorului 4 va fi capabilă să:

– să poată crea o rețea de școli-licee-grădinițe cu clădiri sigure și bine dotate;

– să poată sprijini cetățenii în privința reabilitării termice a blocurilor (discutăm despre un număr de peste 150.000 de apartamente, adică despre peste 150.000 de familii care au mare nevoie de ajutor în acest sens);

– să poată crea o infrastructură medicală modernă în sectorul 4;

– să poată asigura măsuri suplimentare de menținere a siguranței cetățenilor;

– să poată crea posibilitatea dezvoltării unor facilități economice, sociale și culturale specifice unei capitale europene a anului 2019;

– să poată sprijini pe toți cei aflați în nevoie, prin asigurarea bunei funcționari a unitătilor de asistență socială, respectiv prin plata adecvată a indemnizațiilor persoanelor cu handicap și a asistenților maternali;

– să poată stimula apariția unor investiții de anvergură și în această parte a orașului, astfel încât standardul de viață al comunității noastre să cunoască o creștere accentuată, creștere pe care oamenii o așteaptă de 30 de ani. 

Prin urmare, consider că măsurile promovate de guvernul Dăncilă nu fac  altceva decât să sprijine dezvoltarea rapidă a sectorului 4, parte importantă a Municipiului București”,declară Daniel Băluță. 

Edilul face și un apel la adresa colegilor săi primari din București, pe care îi roagă să sprijine activ guvernul Dăncilă și să facă tot ce le stă în putere pentru ca, în Parlament, proiectul de buget să fie votat în regim de urgență. 

„Am intrat deja în a doua lună acestui an, iar lipsa unui buget aprobat ne face pe toți cei aleși de oameni să lucrăm în folosul lor, să batem pasul pe loc. Consider că este timpul să realizăm că nimic altceva nu contează mai mult decât interesul celor care, în urmă cu doi ani și jumăte, ne-au acordat încrederea lor, fiind convinși să le putem schimba viața în bine. Acum, avem datoria să arătăm că am meritat votul lor și că pentru binele bucureștenilor, vom reuși să trecem peste orice fel de neînțelegeri!”,  susține primarul sectorului 4.   

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here