Cine a pus, de fapt, batista pe ţambal la Metrorex

0

Pagubele de 2,8 milioane de lei provocate de greva spontană de vinerea trecută de la metru vor fi cerute sindicatului, a anunţat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, care spune că nu a pus batista pe ţambal.

„Nimic mai fals. Adevărul gol-goluţ e că nimeni nu scapă de consecinţele blocării ilegale a metroului din Bucureşti. Metrorex depune o acţiune în instanţă pentru a declara acţiunea de vineri o grevă nelegală. În aceeaşi acţiune, compania se îndreaptă împotriva sindicatului pentru a recupera pagubele de 2,8 milioane de lei”, a scris el pe Facebook.

Consecinţele grevei de la metrou, potrivit ministrului Transporturilor:
Poliţia a identificat deja 350 de participanţi.
Acţiunile penale – de la DNA şi DIICOT – merg mai departe.
Salariile nu pot fi plătite la nivelul actual şi la numărul actual de angajaţi pe întregul an pentru că bugetul companiei nu permite.
Dacă nu se va ajunge la o înţelegere că acea creştere de 18% nu mai poate fi aplicată, există spectrul insolvenţei, pierderile financiare urmând să fie foarte mari.

„Nu dăm înapoi în ceea ce priveşte domeniul public al statului şi ocuparea sa ilegală. Există un termen pentru vacantarea spaţiilor comerciale: 2 aprilie. Legea nu se negociază!”, a adăugat Drulă.

El a avertizat într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria că Metrorex va ajunge în insolvenţă, dacă sindicatele nu acceptă fie o renegociere a creşterilor salariale, fie disponibilizări, întrucât veniturile companiei nu acoperă aceste cheltuieli.

„Ori se acceptă de către angajaţi o renegociere şi eventual acea creştere de 18% să nu mai aibă loc sau să aibă loc în viitor, eşalonat, ori se ajunge la disponibilizări, ori mai există şi varianta a treia, care este din punctul meu de vedere cel mai puţin fericită, dar dacă nu există înţelegere, se va ajunge acolo, şi anume insolvenţa”, a explicat el.

Pe de altă parte, Metrorex, prin directorul general, Ştefan Paraschiv, a anunţat că nu va opera disponibilizări de personal, după discuţiile cu reprezentanţii „Unitatea” – Sindicatul Liber din Metrou (USLM), care au precizat la rândul lor că discuţiile despre reducerile salariale vor fi abordate într-o întâlnire viitoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here