EXCLUSIV. Documentul care arată stadiul real privind pregătirile pentru Euro 2020

0

În timp ce Gică Popescu, consilierul premierului, dă asigurări că România va fi pregătită să organizeze cele patru meciuri din cadul Campionatului European de fotbal din 2020, un document semnat de ministrul interimar al Dezvoltării, Orlando Teodorovici, arată defapt realitatea: niciun stadion nu este nici măcar început.

Reporterii piațapresei.ro au descoperit un document trimis de Orlando Teodorovici în Parlament, privind stadiul pregătirilor pentru Euro 2020. Documentul arată că nu s-a început construirea a niciunui stadion până în prezent și că primul ar putea începe în martie.

Și Ministerul Transporturilor arată că linia de cale ferată nu va fi gata în acest an. Reprezentanţii ministerului spun că se aşteaptă ca firmele interesate de acest proiect să depună ofertele până la sfârșitul lunii martie, iar lucrările de proiectare şi execuţie să dureze 14 luni.

Vezi AICI documentul semnat de Orlando Teodorovici.

„Dorim ca aceste stadioane să fie gata și vor fi gata pentru EURO 2020. Chiar dacă nu vor fi gata în totalitate și vor fi gata în proporție de 90%, dacă vom avea de pus două prosoape, trei ghivece și trei cearceafuri, asta nu înseamnă că nu vor fi folosite pe durata întregului Campionat European. Acesta este manualul pe care Guvernul României l-a prezentat în primăvara lui 2014 către UEFA, în baza căruiane-au fost acordate organizarea celor patru meciuri. Trei în grupă și unul în optimile de finală. În acest manual nu este prevăzută calea ferată. Primul studiu de fazabilitate a fost terminat în 2008 și acest proiect a stat undeva în sertar pânăîn 2018, când noi l-am preluat în comitetul interministerial și am zis să putem săfacem încă un obiectiv având ca și motiv EURO 2020”, a declarat fostul fotbalist Gheorghe Popescu, luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here