Ești în Biroul de Credit? Vezi cum îți poți șterge numele gratuit

1

Creditele rambursate cu întârziere lasă urme pentru fiecare client. Biroul de credit a ajuns o sperietoare cunoscută de toți cei care au un credit. Cine a avut restanțe mari păstrează această povară ani de zile, așa că băncile nu se înghesuie să-i crediteze. Acești oameni apelează la firme care le promit că le șterg datele. Serviciu care costă și peste 1000 de lei, deși este gratuit. În plus, nimeni nu le poate garanta că le curăță numele în fața băncilor.

Multe dintre firmele care oferă acest serviciu nu au un sediu sau o reclamă, la bulevard. Îşi atrag clienţii, on-line.

Dacă facem o simplă căutare pe internet nu găsim direct site-ul Biroului de credit, unde aflăm informații oficiale despre ștergerea datelor, ci zeci de alte pagini care garantează radierea.

Alţii trimit sms-uri către persoane, chiar dacă acestea nu sunt interesate de subiect.

Practica este ilegală şi poate fi sancţionată contravenţional, susţine autoritatea de supraveghere a prelucrării datelor cu caracter personal.

După o solicitare scrisă reprezentantul firmei a acceptat să ne explice de ce plătesc oamenii pentru un serviciu pe care ar putea să îl facă singuri, gratuit. Şi chiar ne-a oferit câteva sfaturi.

Firmele care cer de obicei banii înainte, susţin că garantează ştergerea din Biroul de credit.

Așa că înainte de a plăti bani unor firme, mai bine aflați singuri dacă sunteti eligibili pentru ștergerea datelor negative.

De obicei, persoanele care solicită ştergerea informaţiilor negative cred că în acest fel vor obţine mai uşor un alt credit, ceea ce este fals. Analiştii susţin că băncile acordă greu sau deloc împrumuturi acestor persoane, din cauză că nu pot evalua riscurile.

Mai mult, clienţii rău-platnici, care cred că astfel îşi pot pierde urma se înşeală. Datele negative vor figura în continuare, în Centrala riscurilor bancare.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here