Se anunţă scandal la Primărie. Firea ameninţă, PNL cheamă forțele politice la discuții împotriva PSD. Orban o susține pe Firea

0

UPDATE 12.30: Viceprimarul circar al Capitalei, Aurelian Bădulescu, cel care înjură și amenință bucureștenii și aleșii locali a rămas viceprimarul Capitalei, după ce președintele PNL, Ludovic Orban, a decis sa o sprijine pe Gabriela Firea, cea care dorea ca Bădulescu să rămână viceprimarul Capitalei. Concret, Orban le-a interzis aleșilor generali liberali să voteze și i-a amenințat cu excluderea. Astfel că, astăzi în ședința Consiliului General al Municipiului București aleșii generali liberali nu au votat, astfel că Bădulescu a câștigat la nouă voturi, PNL și PMP- având 11 voturi.

Știrea inițială:

Şedinţa extraordinată a CGMB-ului de astăzi se anunţă extrem de tensionată, în condiţiile în care primarul general Gabriela Firea a declarat deja că nu va delega atribuţii unor persoane „certate cu legea”. Ludovic Orban a convocat BEX, ca să îl susțină pe omul lui Firea, potrivit surselor piațapresei.ro. Pe de altă parte, PNL București vrea să voteze demiterea viceprimarului și să numească un viceprimar prin consens cu toate partidele politice.

Aurelian Bădulescu a intrat în dizgraţia organizaţiei PSD Bucureşti pentru că a rămas alături de Gabriela Firea după ce aceasta a intrat în dizgraţia lui Liviu Dragnea. Deranajat de „execuţia” ce i se pregătea în partid, viceprimarul a făcut un gest şocant. Presa a dezvăluit că Bădulescu are dosar de informator și că a încălcat legea.PNL București invită partidele de opoziție reprezentate în Consiliul General la consultări pe tema demiterii actualului viceprimar și a oportunității susținerii comune a unui candidat de viceprimar.

PNL București a hotărât ieri în ședința Biroului Politic, în unanimitate, să invite astăzi, 28 februarie, orele 10, la Primăria Capitalei, înaintea ședinței extraordinare de Consiliu General, reprezentanții USR și PMP la consultări în privința votului pentru demiterea viceprimarului Adrian Bădulescu și a oportunității susținerii comune a unui candidat la funcția de viceprimar.

Pe de altă parte, Ludovic Orban a anunțat că nu este deacord să participe aleșii generali la vot și că nu este deacord cu demiterea lui Aurelian Bădulescu, omul lui Gabriela Firea.

PNL București consideră că acest moment poate fi începutul coagulării forțelor anti PSD în București și ar putea reprezenta o șansă în plus pentru bucureșteni. 

Am putea astfel să punem presiune pe administrația PSD-Firea să facă pași concreți pentru bucureșteni în privința fluidizarii traficului, a construirii de parcări, a refacerii sistemului de termoficare, a construcției spitalului metropolitan, precum și pentru alte proiecte de interes major pentru bucureșteni, total blocate în momentul de față.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here