Declarație halucinantă a managerului spitalului Marius Nasta, unde au început să moară oamenii pe capete

0

Situaţia se complică la Institutul de Pneumologie Marius Nasta. Miercuri a fost anunţat al treilea deces din cauza bacteriei care face ravagii în spital. Mai mult, un alt pacient e în stare gravă. De marți, secţia de terapie intensivă şi blocul operator sunt închise după ce inspectorii DSP au constatat că bacteria provenea chiar din spital. Informatia este confirmată şi de angajaţi, care spun că sunt mari probleme cu igiena acolo. Sistemul de canalizare nu funcţionează, iar din secţii lipsesc dezinfectanţii. Beatrice Mahler, manager Institutul Marius Nasta, exclude ipoteza potrivit căreia bucătăria institutului ar fi sursa bacteriei și confirmă pentru Digi 24  faptul că un pacient infectat a fost transferat de la Institutul Matei Balș.

Este normal riscul de a trata un pacient pentru că trebuie să alegem cea mai bună soluție pentru pacientul care se adresează spitalului. Există o colaborare între spitalele din București, între manageri, iar interesul pacientului trebuie să primeze, chiar dacă el este infectat. În momentul în care el a venit infectat, el a fost izolat în salonul izolator al terapiei intensive și a fost asistat pentru că avea nevoie de asistență din partea colegilor de la chirurgie toracică,” a declarat Beatrice Mahler. 

„Acest pacient a fost tratat special, a fost izolat la internare. A benefeciat de terapie conform antibiogramei, atât cât permitea, pentru că avea multidrog rezistență și un singur antibiotic la care a răspuns inițial la tratament. S-a ținut permanent legătura cu medicii de la infecțioase, dar detalii despre caz pot să vă dea medicul curant, de la terapie intensivă și chirurgul toracic,” a adăugat managerul.

Managerul Institutului Marius Nasta confirmă că spitalul s-a confruntat cu o problemă a canalizării în ultimii 10 ani, însă exclude posibilitatea ca aceasta să fie sursa bacteriei care a ucis trei pacienți.

Este o problemă a canalizării în Institutul Marius Nasta în ultimii 10 ani. Canalizarea are nevoie de intervenții rapide. Institutul Mariua Nasta este un institutut de 100 de ani vechime, care are nevoie de investiții în infrastructură, iar una dintre cele primordiale este canalizarea. Atâtat timp cât noi ne facem treaba și avem grijă ca lucrurile să nu se întâmple, bucătăria este curată. Bucătăria nu poate fi sursa bacteriei. Exclus,” a precizat Beatrice Mahler. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here