Exclusiv. Epopeea RADET. Documentul care arată de ce stau bucureștenii în frig

Oamenii stau în frig, cartierele sunt înecate în aburi pe care îi plătesc bucureștenii, iar politicenii se bat în declarații. În timp ce primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, spune că liberalii sunt de vină pentru că nu este apă caldă și căldură, expertul liberal în energie- Gabriel Dumitrașcu susține că doar Primarul General mai crede că divizând o companie municipală, Energetica, una din cele 22 de companii înființate ilegal și declarate „decedate” de Curtea de Apel București, poate obține doua companii viabile juridic.

0

Gabriela Firea a răbufnit azi dimineață prin intermediul unui comunicat de presă, asta după ce toată iarna mii de familii au suferit pentru că nu au avut apă caldă și căldură. În timp ce edilul-șef al Capitalei dă vina pe liberali că nu este căldură, aceștia susțiun că dacă primarul general ar fi demerat investițiile- bucureștenii nu ar sta acum în frig.

Mii de bucureșteni stau în frig, iar pierderile RADET sunt tot mai mari de la o lună la alta, după ce țevile au cedat în mai multe cartiere al Capitalei. RADET pierde 170.000 de euro pe zi din cauza avariilor. 2.000 de metri cubi de apă caldă se scurg în pământ, în fiecare oră, din magistralele regiei.

Câți bani a alocat Primăria Capitalei pentru sistemul de termoficare vs banii alocați pentru evenimente și Catedrala Mânturii Neamului. 

Război Gabi contra Gabi

Gabriela Firea a început un adevărat război cu liberalul specialist în energie, Gabriel Dumitrașcu. Motivul: acesta a explicat că pentru confortul bucureștenilor, reteaua de termoficare are nevoie de investiții, nu de cârpeli.

După ce tai porcul de Crăciun și-l împarți în jumătăți, oricât de „vrăjitoare” ai fi, nu poți să faci din cele două jumătăți doi purceluși zglobii. E un adevăr de bun simț, care nu mai trebuie contestat nici măcar de ingineria genetică, a fost replica liberalului Gabriel Dumitrașcu la acuzele aduse de primarul general al Capitalei într-un comunicat de presă.


„Doar Primarul General mai crede că divizând o companie municipală, Energetica, una din cele 22 de companii înființate ilegal și declarate „decedate” de Curtea de Apel București, poate obține doua companii viabile juridic. RADET-ul a fost condus din nepricepere spre faliment, dar gestionarea sistemului municipal de termoficare trebuie administrată de o societate cel puțin viabilă juridic. Înființarea acestei societăți trebuie făcută corect și legal, fără a mai apela la soluții improvizate. Înfințarea punctului de lucru la Călugăreni singur are legătură cu un târg, altul decât celebrul târg de porci, dar nu are nicio legătură cu buna administrare a banilor bucureștenilor. Domna Firea nici la vrăjitorii nu e bună Din toate vrăjitoriile ei am mai rămas doar cu vrăjeala.

Firea interzice întâlnirile cu cetățenii în sediile RADET

Primăria Capitalei susține că face toate eforturile astfel încât, după câteva decenii în care nu s-au luat măsuri concrete de modernizare și reabilitare a rețelelor RADET, această Regie să poată oferi servicii publice corespunzătoare, susține primarul general în replică. Gabriela Firea a interzis recent asociației Habitat să organizeze dezbaterea publică privind informarea bucureștenilor cu privire la serviciile publice, pe motiv că la dezbatere era invitat liberalul Gabriel Dumitrașcu. Aceast eveniment se organizează de 21 de ani la Ilioara, sediu RADET.

Primarul General, Gabriela Firea: „Este absolut inadmisibilă atitudinea politicienilor PNL care, în loc să conlucreze pentru a rezolvă o problemă care afectează în mod direct cetățenii Capitalei României, prefera să utilizeze acest subiect că armă politică! PNL ignoră flagrant faptul că în ultimii zece ani a deținut controlul RADET! Liderii PNL înlocuiesc soluțiile concrete cu demagogia, impostură și interesele politice și mistifica deliberat adevărul numai pentru a câștiga capital politic! Nu putem înlocui măsurile concrete, cu rezultate clare pentru cetățeni, cu declarații care sfidează adevărul! Nu putem îmbunătăți serviciile publice doar prin acuze politice nefondate, ignorând flagrant realitatea din teren! Armele politice pe care le utilizează se pot întoarce însă împotrivă lor, mai ales că vorbim de fapte concrete! Așa cum am mai afirmat public, în decursul ultimilor zece ani, PNL a deținut controlul asupra RADET, ceea ce înseamnă că membri și persoane sprijinite politic au ocupat funcțiile de decizie din această Regie. Și iată cum, cei care acum se zbat care să iasă mai în evidența cu critici la adresă actualei conduceri, de doar 2 ani, a RADET, sunt și cei care, în timpul administrațiilor trecute, au condus această instituție care, sub ochii lor, atunci închiși, s-a degradat până la situația în care ne aflăm în prezent”, a explicat Gabriela Firea.

Firea dă vina pe liberali

„În perioadă 2009-2013 Cătălin Deaconescu, acum candidat PNL pentru o primărie de sector, a fost președintele Consiliului de Administrație RADET, este membru PNL și actual consilier general PNL;

-2013-2015 Costin Berevoianu, președinte CĂ RADET, susținut de PNL;

-2015-2016 Gabriel Dumitrascu, vicepreședinte PNL București și actual candidat în cursă internă a PNL pentru Primăria Capitalei, alături de membri CĂ, Antonel Tănase, Alin Chițu, Andreea Miu, Marian Agiu, toți aceștia fiind membri PNL.

Același partid se regăsește și în funcțiile de director general al RADET:

-2013 Ilie Alexandru- susținut de viceprimarul PNL Marcel Nicolaescu;

-2013-2014 Marian Agiu-PNL sector 6; 2015 Gabriel Ion Tănase- secretar general al biroului politic PNL București;

2015-2016 Valentin Vitalariu-PNL sector 6.

Nici la nivel de director resurse umane și achiziții RADET nu a fost ferit de persoanele susținute de PNL, respectiv Doină Buzi PNL sector 2 și Anca Dumitru.

Continuând pe același principiu, PNL afirmă că Primar General a fost în această perioadă Sorin Oprescu, însă omite să spună că în toată această perioadă, atribuțiile și coordonarea tuturor activităților ce țin de RADET, au fost delegate viceprimarilor PNL, respectiv: Mircea Raicu-2009-PNL; Teodor Iovici-2009 PNL; Marcel Nicolaescu-2013-PNL și Mircea Raicu-2016-PNL.

Documentul care arată cât îi pasă PSD-ului de RADET

Un document redactat de administratorul judiciar al RADET arată cât de mult vrea Guvernul PSD să salveze RADET-ul.

Citiți aici DOCUMENTUL EXCLUSIV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here