Ei vor conduce grupul Renault după demisia lui Carlos Ghosn

0

După 14 ani în care a ocupat funcția de director executiv al Renault și un deceniu în calitate de președinte, Carlos Ghosn a demisionat oficial din ambele roluri în ajunul ședinței consiliului de administrație de astăzi. Locul său a fost luat de doi veterani ai industriei auto.

Arestarea lui Carlos Ghosn în Japonia, pentru abateri financiare săvârșite la Nissan, a slăbit puternic relația dintre cei doi parteneri de Alianță amenințând viitorul unui parteneriat industrial pe care la transformat într-un gigant mondial în decurs ultimelor două decenii. Ghosn este acuzat de ascunderea unor compensații financiare de 80 de milioane de dolari în perioada 2010 – 2018.

Deși oficialul a negat acuzele, situația tot mai tensionată din Alianța Renault – Nissan l-a forțat să accepte să părăsească mai întâi funcțiile deținute în cadul Nissan pentru ca astăzi să accepte și părăsirea funcțiilor de președinte și director executiv al Renault.

Noul președinte al grupului care deține și marca românească Dacia este, de astăzi, Jean-Dominique Senard, oficial francez care se pregătea să părăsească grupul Michelin în aprilie.

El va avea mai întâi sarcina de a găsi soluții pentru o cât mai bună colaborare cu parnerul japonez Nissan În funcția de CEO al grupului Renault, cu rolul de a continua dezvoltarea proiectului industrial al grupului, a fost numit tot astăzi cunoscutul Thierry Bollore, cel care a deținut conducerea interimară a companiei franceze în ultimele două luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here