România la EURO 2024. Ce adversari am putea avea în grupă

0
Sursa foto: Prosport

România a aflat că poate intra în „grupa morții” la EURO 2024, cu Franța, Olanda și Italia, dar există și variante mai accesibile.

România la EURO 2024. Ce adversari am putea avea în grupă

Aceasta, în urma rezultatelor înregistrate în preliminarii, scrie Prosport.ro. Jurnaliștii de la cotidianul de specialitate au anticipat variantele de adversari pentru selecționata noastră.

România a aflat, luni seară, că poate intra în „grupa morții” la EURO 2024, cu Franța, Olanda și Italia. Adică fix cu aceleași reprezentative cu care s-a aflat în grupă și la EURO 2008. Atunci, pe banca tehnică se afla Victor Pițurcă.

Luni s-a încheiat o nouă seară a preliminariilor EURO 2024, penultima. În urma rezultatelor înregistrate, situația cu privire la urnele valorice pentru tragerea la sorți s-a modificat din nou. Tragerea la sorți va avea loc la Hamburg, pe 2 decembrie,

Italia a obținut o remiză chinuită la Leverkusen cu Ucraina, scor 0-0. Rezultatul i-a permis Squadrei Azzurra să meargă la turneul final. Italia are un total de 14 puncte. Tot atâtea a avut și Ucraina, însă rezultatele din meciurile directe au avantajat-o pe Italia. În turul din Peninsulă, elevii lui Luciano Spalletti s-au impus cu 2-1.

Așa cum se știe deja, în momentul în care vor fi alcătuite urnele pentru tragerea la sorți a grupelor EURO 2024, rezultatele naționalelor din preliminariile care se vor încheia marți vor fi decisive.

Faptul că Italia a încheiat campania de calificări doar cu 14 puncte o poate afecta. Concret, în acest moment, Squadra Azzurra este în urna a treia valorică. Dar ea poate cădea chiar și în urna a 4-a, dacă rezultatele de marți seară nu o vor avantaja.

Toată Italia, cu ochii pe Grupa D

Toată Italia va fi cu ochii pe rezultatele din Grupa D. Marți, de la ora 21:45, sunt programate meciurile Croația – Armenia și Țara Galilor – Turcia.

Turcia este deja calificată, însă încă mai poate pierde prima poziție din grupă în favoarea Croației. În schimb, a doua echipă calificată din Grupa D se va decide dintre Croația și Țara Galilor.

În cazul în care Croația câștigă sau face egal cu Armenia, ceea ce este de așteptat, iar Țara Galilor termină la egalitate sau pierde cu Turcia, atunci Italia va cădea în urna a 4-a valorică pentru tragerea la sorți de la Hamburg.

În acest context, în toate urnele valorice s-ar regăsi echipe foarte puternice. România ar putea avea parte de un scenariu de groază. Din urna a doua valorică, „tricolorii” ar putea da peste Franța, Olanda și Italia. Franța ar veni din prima urnă, Olanda din a treia, iar Italia din a patra.

Varianta mai accesibilă

În cazul în care Edi Iordănescu ar avea noroc, România ar putea nimeri și într-o grupă ceva mai accesibilă. Respectiv cu Anglia (prima urnă), Scoția (urna a treia) și Serbia (urna a patra).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here