Craioveanu: „Patronii vor să vândă peste noapte, jucătorii se gândesc la tatuaje”

0
Sursa foto: GSP.ro

Rezultatele foarte slabe înregistrate în ultimii ani de fotbalul românesc stârnesc reacții din partea foștilor jucători, care se situau la un cu totul alt nivel pe vremea când erau în activitate.

Gică Craioveanu (55 de ani), „tunarul” de altădată al Universității Craiova, a lansat o serie de critici, atât la adresa patronilor de cluburi, cât și la adresa actualilor fotbaliști.

„Eram cândva pe locul 3 în lume, după extraordinarul Mondial din 1994. Și în 1998 ne-am descurcat destul de bine, deși Croația ne-a eliminat. La acea vreme, aveam cel puțin 15 sau 20 de jucători de top, dar încet-încet, fotbalul românesc a dispărut”, a declarat Craioveanu, într-un interviu pentru cotidianul spaniol Marca, potrivit GSP.ro.

„De ce s-a întâmplat acest lucru? Pentru că mulți patroni de club vor să vândă peste noapte. Apare un talent și patronii cer 20 de milioane chiar dacă n-a debutat la națională și nici n-a jucat în Europa. Iar jucătorii se duc în Arabia, în Azerbaidjan, ligi modeste, foarte slabe, mult sub România. Se gândesc la tatuaje, la mașini de lux”, a mai spus Craioveanu.

Născut în 1968 și lansat în fotbalul mare la Universitatea Craiova, fostul mare atacant Gheorghe Craioveanu a jucat, în perioada 1995-2005, la echipe din Spania precum Real Sociedad, Villareal, Getafe. El a evoluat, în peninsula iberică, în peste 300 de meciuri și a marcat 70 de goluri. La echipa națională a României, Craioveanu a jucat 25 de meciuri și a înscris 4 goluri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here