Mircea Geoană, primul loc în intenţiile de vot pentru prezidenţiale. Cum stă Elena Lasconi

0

Mircea Geoană ocupă primul loc în intenţiile de vot pentru alegerile prezidenţiale, iar Elena Lasconi se află pe poziția 4.

Mircea Geoană, primul loc în intenţiile de vot pentru prezidenţiale

Mircea Geoană se menţine pe primul loc în intenţiile de vot pentru alegerile prezidenţiale. Aceasta, conform unui sondaj efectuat la comanda News.ro. El ar urma să candideze ca independent. Geoană este în creștere ușoară. Are aproximativ 27% din intențiile de vot.

Pe locul 2 se află Marcel Ciolacu – candidat PSD-PNL. Pe poziția a treia se clasează George Simion (AUR), situat pe la 19%. Pe locul 4, „revelația” Elena Lasconi (USR), cu peste 10%. Aceasta a ieșit recent în evidență. Fiica ei, Oana, a acuzat-o public pentru opțiunea de la referendumul pentru familie. Sondajul a fost realizat însă înainte de acest scandal.

Diana Șoșoacă (SOS) ocupă locul 5, având în jur de 10% din opțiuni. Procentaje mai mici au Dacian Cioloș (REPER) și Kelemen Hunor (UDMR).

”În lipsa unui candidat propriu, doar o treime dintre votanţii PNL ar opta pentru candidatul comun provenit din PSD. De asemenea, Elena Lasconi ar obţine un scor mult mai mare decât Cătălin Drulă, însă ar atrage doar o treime din voturile alegătorilor USR. Mircea Geoană se clasează pe primul loc colectând foarte multe voturi din categorii diverse: votanţii PSD, votanţii PNL, votanţii USR, votanţii nehotărâţi şi cei care nu se prezintă la alegerile parlamentare, dar ar participa la cele prezidenţiale”, a declarat directorul INSCOP Research Remus Ştefureac.

Peste 60% din român vor merge la vot

Pe o scală de la 1 la 10, în care 1 înseamnă că ”sigur nu” voi merge la vot şi 10 ”sigur da”, voi merge la vot, 14% dintre români au ales 1. Totodată, 1,4% dintre români au ales 2. Un procentaj de 1,4% au ales 3. În același timp, 1% au ales 4. Circa 6,3% au ales nivelul 5. Numai 1,3% au ales 6. Un procentaj de 2,9% au ales cota 7. De asemenea, 6,2% au indicat 8. Dintre cei chestionați, 3,1% au optat pentru  9. Foarte mulți, 61,4% dintre respondenți, au indicat 10. Nu ştiu sau nu răspund – 1,2% din total eşantion.

Ce părere au respondenții despre posibilitatea ca o femeie să devină preşedintele României? 79% dintre români apreciază că este o idee bună si ar vota în acest sens. În același timp, 17,5% consideră că este o idee proastă şi nu ar vota în acest sens. Ponderea non-răspunsurilor este 3,5% la această întrebare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here