Patronatele: „Salariul minim să crească diferențiat”. Ciolacu: „Un pic liberală propunerea”

0

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, luni, că propunerea patronatelor ca salariul minim pe economie să fie crescut diferenţiat este „un pic liberală”, dar este o abordare corectă, menţionând, însă, că urmează un dialog cu partenerii sociali şi nu este nimic hotărât în acest moment.

„Urmează un dialog cu partenerii sociali, poate salariul minim creşte mai rapid decât ianuarie. În acest moment nu este această perspectivă, dar ca să-ţi ţii lucrătorii şi statul trebuie să intervină, dar în discuţii atât cu sindicatele, cât şi cu patronatele”, a spus Ciolacu, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă susţine creşterea, de la 1 ianuarie 2024, a salariului minim pe economie diferenţiat în funcţie de domeniu, premierul a afirmat: „Vom vedea. Este propunerea venită de la de la patronate ca salariul minim să fie crescut diferenţiat. Mie mi se pare un pic liberală propunerea, corect, dar mi se pare o abordare corectă. Vom avea discuţii, nu e nimic hotărât în acest moment”.

Întrebat dacă se va majora salariul minim în construcţii şi în industria alimentară şi agricultură, premierul a precizat: „Nu se va mări nimic, în primul rând, nu avem legea, nu este promulgată legea cu măsurile fiscale, cu combaterea evaziunii şi cu reforma sistemului bugetar”.

„Până atunci avem timp să ne vedem cu partenerii sociali şi să stabilim lucrurile, pentru că, în momentul în care se va plăti CASS, eu am o singură regulă de bază: nimeni nu va pierde niciun leu la salariu”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Legat de posibilitatea prelungirii şi după 1 ianuarie 2024 a măsurii privind neimpozitarea a 200 lei din salariul minim, Ciolacu a spus că sunt discuţii cu partenerii sociali şi după aceea se va lua o decizie.

„Nu a funcţionat foarte bine, asta îmi spun şi patronatele şi sindicatele”, a adăugat premierul.

Premierul Marcel Ciolacu a participat, luni, la inaugurarea noului amfiteatru al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, în Sectorul 4, fiind prezenţi şi primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila şi reprezentanţi ai Universităţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here