Noile salarii minime în construcţii, agricultură şi industria alimentară. Anunțul lui Ciolacu

0

Noile salarii minime în construcţii, agricultură şi industria alimentară au fost convenite în Consiliul Naţional Tripartit.

Noile salarii minime în construcţii, agricultură şi industria alimentară

Noile salarii minime în construcţii, agricultură şi industria alimentară au fost convenite, scrie News.ro.

Premierul Marcel Ciolacu a încheiat negocierile cu patronatele şi sindicatele, în Consiliul Naţional Tripartit.

Noul salariu minim în construcţii va fi de 4.582 de lei. În agricultură şi industria alimentară, nivelul va fi de 3.436 de lei.

„Nu se pierde nici măcar un leu din salariile nete”, a spus Ciolacu. El a menționat că Guvernul este pregătit să adopte ordonanţa de urgenţă aferentă.

Salariul minim diferenţiat pentru agricultori şi constructori va fi majorat de la 1 noiembrie. Anunțul a fost făcut de ministra Muncii, Simona Bucura-Oprescu. Ea a fost prezentă la întâlnirea cu reprezentanţii Consiliului Naţional Tripartit. „O măsură menită să protejeze puterea de cumpărare a celor care lucrează în aceste sectoare”, a precizat Bucura-Oprescu.

Ciolacu a mulțumit patronatelor

Şeful Executivului a mulţumit patronatelor pentru că au înţeles importanţa acestui moment.

”Apreciez suportul acordat Guvernului de către sindicate în stabilirea valorilor corecte ale salariilor minime din cele două industrii-cheie pentru economia noastră. Suntem pregătiţi, acum, să adoptăm în şedinţa de Guvern, ordonanţa de urgenţă referitoare la noile salarii minime din cele două sectoare economice. În acest fel, odată cu promulgarea de către preşedintele României a pachetului fiscal-bugetar, vor putea fi aplicate şi aceste prevederi importante care protejează veniturile tuturor salariaţilor din construcţii şi agricultură”, mai spune premierul Ciolacu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here