Alessio Menegazzo, CEO și Country Manager la firmele PPC din România

0

Alessio Menegazzo a fost numit CEO și Country Manager la firmele deținute de Grupul PPC în România, informează un comunicat al Grupului.

Alessio Menegazzo, CEO la firmele PPC din România

Alessio Menegazzo a fost numit de către PPC, în funcția de CEO și Country Manager al companiilor deținute în România. PPC este cel mai mare grup de energie din Europa de Sud-Est.

El are misiunea să conducă transformarea acestor companii în lideri ai tranziției energetice, informează un comunicat al grupului.

Companiile vor susține dezvoltarea economică a României într-un mod sustenabil. Alessio s-a alăturat Enel România în 2009. El a coordonat în ultimii ani echipa responsabilă de promovarea unui sistem de dezvoltare durabilă. Alt task a fost integrarea sustenabilității în centrul culturii corporative.

Sistem energetic decarbonizat, digitalizat, descentralizat

Alessio va conduce o echipă formată din profesioniști români, cu experiență pe domeniile lor, inclusiv la nivel internațional. Membrii echipei au ca obiectiv construirea unei organizații care să răspundă rapid nevoilor clienților. De asemenea, aceștia trebuie să susțină și să conducă transformarea sectorului energetic din România într-unul decarbonizat. Sistemul, digitalizat, descentralizat, urmează să ofere economiei și societății un avantaj competitiv într-o lume în schimbare.

Mai multe detalii despre echipa de management a companiilor PPC în România sunt prezentate aici.

PPC  este liderul pieței de energie în Europa de Sud-Est. Are o capitalizare bursieră de circa 3,5 miliarde de euro la 25 octombrie 2023. Grupul produce, distribuie și furnizează energie electrică către clienți. Grupul PPC are unități de producție cu o capacitate instalată de peste 11,8 GW. Acesta deservește 8,7 milioane de clienți pe mai multe piețe din regiune. Caracteristici: aproximativ 40 TWh de energie electrică furnizată, 77 TWh de energie distribuită, o producție de peste 24 TWh. Grupul este prezent în Grecia (unde este lider de piață), Bulgaria (din 2015), Albania (din 2016), Macedonia de Nord (în urma achiziției EDS – Energy Distribution Solutions în 2018) și România (în urma achiziției companiilor Enel în România în luna octombrie 2023). PPC a fost fondată în 1950 și este listată la Bursa de Valori din Atena.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here