Ursula von der Leyen: România și Bulgaria să fie incluse „neîntârziat” în spaţiul Schengen VIDEO

0

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a cerut miercuri, în discursul pe care l-a susţinut în faţa Parlamentului European, ca România și Bulgaria să fie incluse „neîntârziat” în spaţiul Schengen.

Ea apreciază că cele două ţări au luat măsurile potrivite împotriva migraţiei şi se comportă deja ca şi cum ar face parte de facto din spaţiul european de liberă circulaţie.

„Au dovedit că sunt parte din Schengen, să le aducem fără întârziere” în spaţiul european de liberă circulaţie, a spus Ursula von der Leyen, potrivit news.ro. Pledoaria a fost făcută în cadrul discursului despre Starea Uniunii, în momentul în care şefa executivului european a abordat subiectul migraţiei în Uniunea Europeană.

„Am întărit protecţia frontierelor. Iar agenţiile europene şi-au intensificat cooperarea cu statele membre.Doresc să le mulţumesc în special Bulgariei şi României pentru că au arătat calea de urmat cu bune practici în materie de azil şi returnare”, a declarat preşedinta Comisiei Europene.

Comisia Europeană şi Parlamentul European au cerut în repetate rânduri includerea României şi Bulgariei în Schengen, însă decizia este luată în Consiliul European, prin unanimitate.

Anul trecut, Austria a blocat aderarea României şi Bulgariei la Schengen, iar Sofia s-a lovit şi de împotrivirea Olandei.

VIDEO cu discursul despre Starea Uniunii, rostit de Ursula von der Leyen

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here